Decathlon Crêtes de Spa stevent af op recordeditie

Drie weken voor de start kondigt de 37ste Decathlon Crêtes de Spa zich al aan als een recordeditie. De weg naar 3.000 deelnemers op 29 maart ligt wagenwijd open!

De Decathlon Crêtes de Spa werd in 1977 opgericht door enkele gepassioneerde trailrunners van RCA Spa. In 2012 maakte deze klassieker een nieuwe doorstart via de samenwerking met Golazo sports Wallonië. De deelnemersaantalen gaan de laatste jaren terug in stijgende lijn en de 37ste editie belooft alle records te breken. Drie weken voor de start zijn er al 525 vooringeschrevenen voor de Trail, die een limiet heeft van 600 deelnemers. Op de 21 km zijn er momenteel al 1.200 deelnemers ingeschreven, op de 8 km zijn er dat 110. Op 29 maart worden er in totaal meer dan 3.000 deelnemers verwacht.

Het programma blijft ongewijzigd: de dag wordt op gang geschoten met de Decathlon Trail over 55 km (9u). Met 2.017 positieve hoogtemeters is het technische en heuvelachtige parcours nog iets zwaarder geworden. Bruggeling Thomas Beirnaert zal proberen om voor het derde jaar op rij te winnen, met de Belgische trailkampioenen op de lange afstand Janick Delva en Fabian Magnée van het Team Trail Salomon België als voornaamste concurrenten.

Na de start van de Trail mogen de allerkleinsten hun beste beentje voorzetten – ieder op zijn eigen tempo – op de Chiquita Kids Run over 1 of 3 km (10u30 en 10u45). Om 11u15 is er de Jogging des Crêtes over een parcours van 8 km dat aangepast is aan lopers die nog niet klaar zijn voor de halve marathon.

De dag wordt afgesloten met de populaire Decathlon Crêtes de Spa over 21 km, met onderweg de gekende hindernissen zoals de Chemin des Moutons, de skipiste Thier des Rexhons en Bois de Cherville. Jérôme Hilger-Schutz zal ondanks een blessure zijn titel proberen verdedigen, met Paquet, Lefèvre en Wirtgen – de nummer twee van de Decathlon Trail van vorig jaar – als voornaamste tegenstanders.

JACQUES BORLÉE AAN DE START

Door werken in het ADEPS-centrum van La Fraineuse worden de start- en aankomstzone dit jaar verplaatst naar even verderop in het domein. De inschrijvingen en catering behouden wel hun plaats in de grote sporthal.

SOS Kinderdorpen is dit jaar partner van Decathlon Crêtes de Spa. Jacques en Olivia Borlée zullen de NGO op 29 maart komen ondersteunen. De coach van de broers Borlée neemt zelf ook deel aan de 21 km.

Het is nog mogelijk om op voorhand in te schrijven tot 19 maart via de link hieronder.

Uurschema
07u30: Start daginschrijvingen
09u00: Decathlon Trail 55 km
10u30: Chiquita Kids Run 1 km
10u45: Chiquita Kids Run 3 km
11u15: Jogging des Crêtes – 8 km
13u05: Decathlon Crêtes de Spa – 21 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?