De Wings for Life World Run komt terug!

Op zondag 3 mei 2015 zullen opnieuw tienduizenden deelnemers uit meer dan 35 landen op exact hetzelfde tijdstip aan de start staan van de Wings For Life World Run. De inschrijvingen zijn nu geopend!

De Wings for Life World Run is een van de meest inspirerende, unieke en competitieve running events ter wereld. In een dertigtal landen verspreid over zes continenten start tegelijkertijd een loopwedstrijd zonder finish. Een tijdje na het startschot begint de Catcher Car aan een inhaalrace; voor wie voorbijgestoken wordt, zit de race erop! Belangrijk is dat iedereen kan meedoen, zowel getrainde atleten als beginnelingen die nog nooit een wedstrijd liepen.

Nieuw volgend jaar is dat lopers en rolstoelpatiënten zij aan zij zullen kunnen meedoen in dezelfde race. In België vindt de run opnieuw plaats in en rond Ieper, dwars doorheen Flanders Fields. Marc Herremans en Frederik Van Lierde zijn de trotse ambassadeurs. Wie zich wil inschrijven, kan dat vanaf nu via de inschrijvingsmodule op de officiële Wings for Life World Run website.

VOOR HET GOEDE DOEL

De Wings for Life World Run werd dit jaar in het leven geroepen om de Wings for Life Foundation te steunen, een non-profit organisatie die geld inzamelt ter financiering van onderzoeksprojecten naar de genezing van ruggenmergletsels. Alle opbrengsten van de Wings for Life World Run gaan dan ook integraal naar het onderzoek. Dat kan omdat alle organisatorische en evenementiële kosten door Red Bull worden gedragen.

Anita Gerhardter, CEO van Wings for Life: “De Wings for Life World Run was in haar eerste jaar een uniek, globaal sportevenement. We hopen dat volgend jaar nog meer mensen deelnemen zodat we opnieuw een belangrijke som geld kunnen inzamelen voor het onderzoek naar ruggenmergletsels.” Met de eerste editie werd meer dan 3 miljoen euro ingezameld.

35.000 DEELNEMERS OP EERSTE EDITIE

In mei 2014 liepen met de allereerste Wings for Life World Run 35.397 mensen van 164 verschillende nationaliteiten op 34 locaties verspreid over 6 continenten, met een duizelingwekkende 11.000 km tussen de twee verst uit elkaar liggende locaties. De deelnemers liepen 13 keer de wereld rond, namen 442 miljoen passen, aten 11 ton bananen en dronken meer dan 100.000 liter water. Loopkoppels verloofden zich, mensen liepen verder dan ze ooit gedroomd hadden en de reacties op sociale media waren sensationeel.

Internationale sportpersoonlijkheden en beroemdheden sloten zich wereldwijd aan en werden niet alleen ambassadeurs maar ook actieve deelnemers. Iron Man Frederik Van Lierde, TV presentatrice Veronique De Kock, presentatoren Peter Van de Veire en Jani Katzalskis, Joke Van de Velde, skilegende Luc Alphand, Olympisch kampioen Aksel Svindal en ex-F1 piloten Mark Webber en David Coulthard zijn slechts enkele namen die het event ondersteunden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?