De Wever denkt na over speciale marathon in Antwerpen

Zondag vindt de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon plaats. Als het van burgemeester Bart De Wever afhangt, krijgt de Koekenstad binnenkort ook een 'speciale' marathon.

Bart De Wever neemt zondag voor het eerst deel aan de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon (ook deze BV’s zijn van de partij). Naar aanleiding daarvan sprak ATV (de regionale tv-zender in Antwerpen) met de burgemeester. Hij liet een ballonnetje op om over afzienbare tijd een nieuwe Antwerpse marathon te organiseren: een A-lympische marathon. Aanleiding daarvoor is het jaar 2020, dan is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen plaatsvonden in Antwerpen.

“De marathon is de ultieme olympische sport”, aldus De Wever tegenover ATV. “Onze ‘speciale’ marathon zou een thema-evenement worden. We zijn de Koekenstad, dus zouden we de deelnemers om de 10 kilometer bijvoorbeeld een koekjesbuffet aanbieden.” De Wever denkt ook aan een bijbehorende estafetteloop van 10 kilometer. De burgemeester benadrukte op de Antwerpse regionale zender wel dat het vooralsnog een embryonaal plan is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?