De Wever daagt Peeters uit voor 10 Miles

Antwerps burgemeester Bart De Wever daagt Vlaams minister-president Kris Peeters nu ook op sportief vlak uit. "Ik wil de DVV Antwerp 10 Miles in 1u34 uitlopen. Dan kan ik Peeters verslaan", klinkt het.

Het Laatste Nieuws tekende deze opvallende quote donderdag op na de lancering van Antwerpen als Europese Sporthoofdstad 2013. De stad wordt gastheer voor 20 topsportevenementen en ook voor de Antwerpenaren zelf wordt er heel wat georganiseerd.

“Een jaar geleden zou ik nogal ongeloofwaardig zijn geweest om over sport te spreken”, zei kersvers burgemeester Bart De Wever over het project ‘Sporting A’. “Nu heb ik ook in mijn persoonlijk leven de kracht van sport ontdekt. Dat is meer dan alleen fysiek, het is ook mentaal, dat gevoel van intens geluk en mentale scherpte na het sporten. Het is iets wat ik heb leren kennen, leren waarderen en ik zou het niet meer kunnen missen. Ik zou het iedereen willen aanbevelen.”

De Wever begon vorig jaar te lopen en liep de DVV Antwerp 10 Miles in 2u06. “Marathons zijn nog niet aan mij besteed, maar bij de 10 Miles ga ik ditmaal voor een scherpe tijd. Met het tempo dat ik nu aan kan, kom ik uit rond 1u42. Daar wil ik graag nog een minuut of acht afpitsen. En dan finish ik misschien wel voor Peeters.”

Kris Peeters finishte vorig jaar in 1u55, maar het moet gezegd worden dat hij toen bij het elfjarige mucopatiëntje Casimir bleef. In 2008 finishte de minister-president in 1u31. Als Peeters de uitdaging aangaat, zou het dus wel eens een spannende strijd kunnen worden op 21 april…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?