De Valtellina Wine Trail van Sven Somers

Running.be magazine mocht dankzij Scott Sports twee lezers op looptrip sturen naar de Valtellina Wine Trail in Italië. Sven Somers en zijn vrouw Heidi zijn ondertussen een schitterende eerste trailervaring rijker. Lees hier hun verslag!

“Enkele weken geleden mochten we van Scott Sports alvast naar Running Store Duffel om aangepaste trailschoenen te passen. Zodoende konden we die op voorhand al een beetje inlopen, en dat was geen overbodige luxe!

Na een vroege vlucht kwamen we vrijdagochtend in Italië aan. We werden meteen opgenomen in het Scott Running Team. De mensen van Scott brachten ons, na de nodige capuccino’s en gelato’s, naar ons hotel en aansluitend naar de Scott truck waar we ons startpakket konden ophalen. Wijn, pasta en hespen: we moesten nogal graven alvorens we ons startnummer konden vinden …

’s Avonds werd ook duidelijk dat Italianen een nogal vreemde kijk hebben op carboloading voor de wedstrijd. Bij het avondmaal van Scott Italy was er enorm veel anitpasti, vlees en wijn ter beschikking. De Winetrail had zijn naam dan ook niet gestolen, en we zaten nog maar op de vooravond van de race!

Zaterdag stond de trail zelf op het programma. Het was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar: een dikke 20°C in volle zon en weinig schaduw. Gezweet hebben we dus wel! We waren lichtjes nerveus. Mijn vrouw Heidi had maar net opgebouwd naar 10 km en zou nu een klimtrail doen van 12 km, maar het is haar gelukt en ze heeft er enorm van genoten.

Zelf heb ik deelgenomen aan de Half Trail (21 km). Na mijn voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven een paar weken eerder moest dit wel makkelijk lukken, dacht ik … Maar ik heb de techniciteit en hoogtemeters toch wel wat onderschat. Het was superzwaar, mede door de warmte, maar o zo mooi om te lopen tussen de wijnranken en wijnkelders, altijd met zicht op herfstkleurige bergflanken en besneeuwde bergtoppen. Bevoorrading was er in overvloed, zelfs met chocolade en wijn indien gewenst!

Na de finish kregen we een originele stenen medaille, die ergens een ereplaatsje gaat krijgen aan onze trofeeënmuur! Door dit tripje heb ik de smaak van het traillopen wel te pakken. Het smaakte zeker naar meer en ik ben al op zoek gegaan naar een paar andere leuke trailwedstrijden … Al vrees ik dat slechts weinig wedstrijden de schoonheid van de Valtellina Wine Trail kunnen evenaren. Een echte aanrader!”

Sven Somers

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?