De snelste menselijke viervoeter

Kenichi Ito loopt de 100 meter in 18.58. Niets bijzonders, ware het niet dat hij de snelste mens ter wereld is... op handen en voeten.

Toen Ito opgroeide in de buitenwijken van Tokio werd hij vanwege zijn gelijkende uiterlijk wel eens voor aap uitgescholden. “Vond ik niet erg, want het zijn wel leuke beesten”, aldus de Japanner. “Ik vond ze zelfs zo leuk dat ik iets van hun gedrag wou kopiëren.”

De nu 29-jarige Ito begon hun loopstijl na te doen. Na 8,5 jaar was hij zo getraind dat hij met 18.58 het wereldrecord op de 100m brak. De Japanner blijft zich ook nu nog verder perfectioneren door de loopstijl van dieren te analyseren op het internet of in de dierentuin. De man heeft zich ondertussen zes verschillende loopstijlen eigen gemaakt, gaande van een wandelpas voor in het dagelijkse leven tot een galop.

Toch is het niet altijd simpel om op vier voeten door het leven te gaan. “Zo werd ik in de straten van Tokio meermaals tegengehouden door de politie. Ik besloot dan maar naar de bergen te trekken voor een trainingskamp, maar daar werd ik beschoten door een jager die dacht dat ik een wild varken was…”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?