De snelle, simpele (maar pittige) coretraining van Eliud Kipchoge

Dankzij deze video integreer je de core work-out van 's werelds beste marathonloper in je eigen trainingsschema. De oefeningen zijn uitvoerbaar voor elk type loper.
Eliud Kipchoge is zonder twijfel de beste marathonloper van het moment: de tweevoudig olympisch kampioen verbeterde zondag het wereldrecord (hij liep de Berlin Marathon in 2:01:09) en schreef eerder geschiedenis door als eerste ooit een marathon in minder dan twee uur te lopen. Altijd al eens willen weten hoe ’s werelds snelste marathonman zijn lichaam onderhoudt? In een video van het NN Running Team toont Kipchoge enkele van zijn standaard stabilisatie- en krachtoefeningen en geeft je zo een inkijk in zijn trainingsroutine.
Het filmpje van Kipchoge duurt slechts één minuut, maar sportrevalidatietherapeut James Dunne maakte er een uitgebreidere video van om de oefeningen rustig uit te leggen. De oefeningen zijn niet al te makkelijk, maar kunnen door iedereen – van olympische kampioenen tot beginnende lopers – uitgevoerd worden. Kipchoge’s sub 2-record ga je er wellicht niet door breken, maar neem de oefeningen op in je trainingsschema en je haalt er gegarandeerd je voordeel uit: van een betere loophouding tot een efficiëntere loopstijl en een nieuw persoonlijk (marathon)record.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?