De snelheid van vrouwenbenen

De Nederlander Jan Ros gaat in zijn nieuwste boek op zoek naar de gedrevenheid van atletes en naar hogere belangen. Daarbij geeft hij verrassende cijfermatige analyses.

Begin oktober komt het boek van Jan Ros uit.
De geschiedenis van de vrouwensprint in de atletiek is meer dan een aaneenschakeling van wedstrijden met medailles en steeds snellere tijden. Ze is doorspekt met persoonlijke drama’s, wederopstandingen en discussies over chromosomen. Daarover gaat het ‘De snelheid van vrouwenbenen (Geschiedenis van een eeuw sprinten)‘.

Alle vormen van rivaliteit, sportief en sluw, hebben zich gemanifesteerd. Oorlog en vrede, in het klein en in het groot. Vrouwensprint werd uithangbord voor emancipatie en nationale propaganda. Er kwamen betere trainingsmethoden, betere technologie en steeds meer nieuwe ondersteunende en tot bedrog leidende medicamenten.

Begin oktober zullen de eerste exemplaren van ‘De snelheid van vrouwenbenen (Geschiedenis van een eeuw sprinten)’ van de drukpersen rollen.

De schrijver van dit boek, de 54-jarige Nederlander Jan Ros, heeft na een korte periode als sportjournalist gekozen voor een carrière in het milieuonderzoek. Als hobby schrijft hij echter nog regelmatig over sport.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?