De running crews zijn helemaal terug!

Helemaal gestopt met lopen zijn ze nooit. Maar nu de coronamaatregelen het mogelijk maken om opnieuw in grotere groepen te lopen, zijn de running crews helemaal terug.

Ze zijn geen (atletiek)club, ze zijn een crew. De naam zegt het zelf. En iedereen die houdt van lopen en gezelligheid is welkom bij de crew.

“Running crews zijn overgewaaid uit grootsteden als New York, Londen en Berlijn“, zegt Dimitri Antonissen, captain van Antwerp Running Crew, die sinds 2015 bestaat. “Naast het lopen zijn ook een drink achteraf, goede muziek, voor elkaar ‘cheeren’ en een leuke babbel essentieel.”

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kan Antwerp Running Crew opnieuw een versnelling hoger schakelen. “Antwerp Running Crew start elke woensdag om 19u30 op vier verschillende locaties in de stad met groepen van tien lopers”, legt Dimitri uit. “Uiteraard in elke groep mét boombox op volume 12 en veel ambiance onderweg.”

“Onze runs zijn zo populair dat alle 40 plekken vaak op een halve dag tijd volzet zijn. Wij vragen dus om op voorhand via een link te registreren. Dit is gratis en open voor iedereen”, benadrukt Dimitri, die nog meegeeft dat Antwerp Running Crew ook op zondag eropuit trekt. Ook dan is reservatie verplicht.

Niet alleen Antwerpen heeft een florerende running crew. Ook BXL Run Crew in Brussel heeft zijn activiteiten voluit hervat. Ook in onze hoofdstad zijn de runs erg populair en wordt er gewerkt met een reservatiesysteem.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?