De Ronde van Vlaanderen op loopschoenen

Benieuwd wat je komende zondag te wachten staat op de Loop van Vlaanderen? Onze redacteur Ruben Van Gucht en zijn Sporza-collega Maarten Vangramberen nemen je mee op hun parcoursverkenning!

Ruben Van Gucht beschikt, als peter van de Loop van Vlaanderen en deelnemer aan de 50 km vorig jaar, over de nodige parcourskennis en nam Maarten Vangramberen, eveneens een fervent loper, dan ook graag op sleeptouw. Het parcours is naast een aaneenschakeling van gekende hellingen uit de Ronde van Vlaanderen vooral ook een opeenstapeling van smalle, kronkelende en ongekende paden, te midden van beboste heuvelruggen en bewerkte akkers.

De volledige parcoursverkenning is te lezen in het meinummer van running.be magazine. In de fotospecial hiernaast vind je alvast een voorsmaakje met de foto’s van Ruben en Maarten op de belangrijkste hellingen.

Zondag heb je op de Grote Markt in Oudenaarde de keuze uit parcours van 1 km (Chiquita Kids Run), 10 km, 25 km en 50 km. Daginschrijvingen zijn nog mogelijk vanaf 8u in de Sint-Bernardusschool, op wandelafstand van de Markt.

Alle info over running.be magazine
Lieven Scheire over lopen en de wetenschap, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen verkennen de Loop van Vlaanderen, smartphonearmbanden getest, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor The Color Run 5k, Europa loopt de 20 km door Brussel, Lindsey De Grande over lopen met leukemie, op zoek naar Belgen in de Maratona di Roma, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, wat eten en drinken lopers met een allergie, kok op de loop Peter De Clercq, Elodie Ouedraogo test de H&M-loopcollectie; 24u in het Brusselse Warandepark, lopen met hooikoorts, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf vrijdag 1 mei in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?