De Ronde van Vlaanderen op loopschoenen

Let zondag goed op als je naar de Ronde van Vlaanderen kijkt! Heel wat legendarische hellingen komen immers terug op het parcours van de Loop van Vlaanderen op 18 mei. Running.be legde beide omlopen naast elkaar!

De Loop van Vlaanderen is op 18 mei nog maar aan zijn tweede editie toe, maar mag net als dé Ronde al meteen als een echte klassieker bestempeld worden. De Grote Markt van Oudenaarde is de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden: de Chiquita Kids Run 1 km en de Loop van Vlaanderen 10 km, 25 km en 50 km. Ook de wielerprofs zullen zondag op de Markt passeren, net voordat ze aan de heuvelzone beginnen (km 95). De finish van de Ronde (km 260) ligt trouwens in de Minderbroedersstraat, die uitkomt op de Grote Markt.

Na de start krijgen de lopers van alle afstanden de Vlaamse Ardennendreef en de dubbele beklimming van de Ladeuze voorgeschoteld. Daarna volgt voor de lopers van de 25 en de 50 km de Koppenberg langs drie verschillende zijden. De derde zijde is de beruchte kasseihelling die ook de Ronderenners zondag moeten bedwingen (km 215).

De lopers van de 50 km gaan vervolgens verder richting Oude Kwaremont en Paterberg. Dit heilige duo komt zondag zelfs meermaals terug. De Kwaremont driemaal (km 109/205/243), de Pater tweemaal (km 208/246).

De laatste helling voor de deelnemers aan de Loop van Vlaanderen 50 km is de Kortekeer. De lopers gaan offroad omhoog via het Elenebos en dalen af via de Kortekeerstraat. De wielerprofs beklimmen de Kortekeer zondag langs deze verharde weg (km 120).

Running.be redacteur Ruben Van Gucht, peter van de Loop van Vlaanderen en net als vorig jaar ingeschreven voor de 50 km, nam Sporza-collega en fervent loper Maarten Vangramberen op sleeptouw voor een doorgedreven parcoursverkenning van de Loop. Op de foto zie je de twee op de Koppenberg. Het resultaat van de verkenning lees je binnenkort in het meinummer van running.be magazine!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.