De politie, uw vriend

Zelden kreeg de allerlaatste deelnemer zoveel applaus als Asia Ford afgelopen weekend op de Rhodes City Run. Agent Aubrey Gregory zorgde voor een kippenvelmoment door de uitgeputte loopster de laatste kilometers te begeleiden tot aan de meet.

Voor Asia Ford was haar deelname aan de Rhodes City Run al een overwinning op zich. De vrouw woog ooit 215 kg en viel sindsdien 90 kg af.

Het finishen van een loopwedstrijd over 10 km moest de ultieme bekroning worden van haar strijd tegen de kilo’s. De eerste zes kilometer gingen vlot, maar toen kreeg Ford ademhalingsproblemen en leek ze de strijd te moeten staken.

Dat was echter buiten Aubrey Gregory gerekend. De politieman nam de vrouw letterlijk onder de arm, sprak haar moed in en begeleidde haar naar de meet. Ford finishte hand in hand met haar zoon en de agent onder luid applaus van de toeschouwers. Dat ze laatste was geëindigd kon haar niet schelen.

De foto’s van Ford en Gregory gaan ondertussen de wereld rond. Ook de burgemeester van Louisville, Greg Fischer, deelde het kippenvelmoment al op zijn Facebook– en Twitter-pagina.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?