De Mizuno Wave Rebellion: ultrasnel zónder carbonplaat

Mizuno lanceert de Wave Rebellion als antwoord op de carbontrend: een ultrasnelle loopschoen met Glass Fiber Wave Plate

In de hardloopwereld is er veel aandacht voor de carbonplaat in loopschoenen. Carbon zorgt voor een flinke voortstuwing waardoor je sneller gaat lopen. Vooral ervaren lopers zijn gebaat bij dit type schoen. Carbonplaat heeft echter twee onderkende nadelen: het geeft weinig stabiliteit en slijt snel. Daarom komt Mizuno nu met een knappe innovatie: de Wave Rebellion met Glass Fiber Wave Plate.

De Wave Rebellion is het antwoord op de carbontrend na jarenlang onderzoek van de Japanse producent. De schoen is voorzien van de befaamde Mizuno Wave Plate, maar nu gemaakt van extreem veerkrachtig Glass Fiber. In tegenstelling tot carbonplaat zorgt deze ultrasnelle plaat niet alleen voor een energieke voortstuwing, maar ook voor veel stabiliteit. De met glasvezel versterkte Wave Plate buigt tijdens het landen en springt terug tijdens het afzetten, wat resulteert in veel voorwaartse kracht.

Meer afzetvermogen en comfort

Al sinds 1997 gebruikt Mizuno platen in haar schoenen, maar de Rebellion is de eerste schoen die voorzien is van een plaat met glasvezel. De Glass Fiber Wave Plate is minder agressief in de afwikkeling en buigzamer dan de carbonplaat. Hij gaat ook veel langer mee. Dat maakt de Wave Rebellion voor veel langeafstandlopers de perfecte schoen om PR’s mee te verbreken. Ook de afwerking is gemaakt voor snelle tijden: het bovenwerk bestaat uit één laag airmesh met een hoog ademend vermogen. De tong is van rekbaar materiaal en zorgt voor een goede omsluiting. Door het gebruik van een laagje foam in de tong snijden de veters niet. Dit alles zorgt voor veel comfort tijdens het lopen.

Het superlichte MIZUNO ENERZY LITE materiaal in de tussenzool is gemaakt van nylon. Dit is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan MIZUNO ENERZY. De slijtzool is gemaakt van G3 rubber, wat veel stabiliteit, grip en tractie biedt tijdens het lopen. Door de verbreding van de zool bij de voorvoet en de hak is de schoen ook zeer stabiel.

De Mizuno Wave Rebellion is verkrijgbaar bij loopspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. De adviesprijs bedraagt 199,95 euro. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.