De lopers maken de brug

Een indrukwekkend beeld van 17.000 lopers die zondag deelnamen aan de Chiba Aqualine Marathon in Japan. Daarbij liepen ze over de Tokyo Bay Aqualine, een machtige brug-tunnelcombinatie.

De in totaal 17.000 deelnemers aan de Chiba Aqualine Marathon & Half Marathon gingen van start in het Japanse Kisarazu. Van daaruit liepen ze over de Tokyo Bay Aqualine, die middels een 4,4 km lange brug (foto boven) over en een 9,6 km lange tunnel (foto onder) onder de Baai van Tokio de prefecturen Chiba en Kanangwa met elkaar verbindt. Na de passage over de brug namen ze aan de ingang van de tunnel een keerpunt, om vervolgens nog eens de brug over te lopen richting finish in Kisarazu.

De Tokyo Bay Aqualine opende in 1997 na 23 jaar plannen en 9 jaar bouwen. Dankzij de brug-tunnelcombinatie is de reisafstand tussen Chiba en Kanangwa, twee belangrijke industriële regio’s, gereduceerd van anderhalf uur tot een kwartier. Bij de overgang tussen brug en tunnel werd er een artificieel eilandje gecreëerd, genaamd Umihotaru. Hier kunnen reizigers even verpozen, op restaurant gaan of wat winkelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?