De looptrucjes waardoor Erika Van Tielen kan ‘blijven gaan’

Dat actrice/presentatrice Erika Van Tielen de loopmicrobe flink beet heeft, blijkt duidelijk in het coverinterview van het running.be meinummer. Maar ook zij kan af en toe wat inspiratie gebruiken om door te zetten tijdens moeilijkere momenten en heeft daar verschillende trucjes voor.
Erika Van Tielen finishte in september haar eerste marathon en zette haar zinnen al snel op een volgende. Aan ambitie en doorzettingsvermogen duidelijk geen gebrek. We vroegen haar hoe ze zichzelf oppept voor een loopevenement en hoe ze zichzelf motiveert. 
‘Ik lees vaak motivational quotes voor een wedstrijd. Dat klinkt misschien onnozel, maar het geeft me kracht en maakt me strijdlustig. Als het moeilijk gaat, denk ik eenvoudigweg: ‘blijven lopen’. Ik stop nooit, tenzij het écht niet anders kan. Krijg ik het zwaar? Dan probeer ik te visualiseren en zie ik mezelf als het ware over die eindstreep lopen. Compleet uitgeput, maar dolgelukkig. Pain is temporary, glory lasts forever is zo’n uitspraak waarin ik mezelf herken. Of zoals een lopende vriendin van mij het uitdrukt: ‘De prijzen worden uitgedeeld aan de meet’. Eerst doorbijten en dan genieten. Het gaat allemaal voorbij. Oei, ik klink net als een lopend cliché … Maar weet je, lopen bevestigt gewoon veel clichés. Dat is ook waarom ik het zo’n mooie sport vind: het is een metafoor voor het leven. Ik word er een sterkere, evenwichtigere en gelukkigere persoon van.’
Meer over Erika’s loopavonturen en -ervaringen lees je in ons meinummer. Nu in de winkel, in onze webshop of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.