De loopoutfit van koning Filip

Ondanks het warme weer liep koning Filip de 20 km door Brussel in lange broek, met daarin netjes een koningsblauwe polo gepropt. Reden genoeg om de lopersplunje van onze vorst eens onder de loep te nemen!

Koning Filip was zeker niet de meest modieuze deelnemer aan de start van de 20 km. Terwijl de meeste lopers tegenwoordig kiezen voor strakke en veelkleurige outfits, zag de plunje van de vorst (een mengelmoes van verschillende merken) er eerder wat saai uit. Het hielp natuurlijk ook niet dat hij zijn koningsblauwe Adidas-polo, een souvenirtje van het BOIC van de Spelen in Londen 2012, netjes in zijn broek had gepropt.
 
Filip was trouwens een van de weinige deelnemers met een lange broek, in dit geval een zwarte pants van ASICS. Onderdeel van het protocol of laat de vorst zijn blote benen gewoon niet graag zien aan zijn onderdanen? Aan zijn voeten droeg hij zwarte loopkousen van X-Socks en Saucony Omni 11 loopschoenen in de kleuren wit/blauw/citroen, waaruit we mogen afleiden dat de koning een loper is met een gemiddelde tot grote behoefte aan stabiliteit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?