De loopgadgets van de toekomst

Technologiefreaks kunnen dezer dagen hun hartje ophalen in Las Vegas. Op de zogenaamde CES-beurs onthulden producenten ook al enkele futuristische loopgadgets.

Of we over enkele jaren allemaal gaan rondlopen met onderstaande gadgets, valt natuurlijk af te wachten. Oordeel vooral zelf wat het nut is van volgende futuristische toestanden.

Meedenkende armband

De knappe koppen van Sentio Solutions stelden op de CES-beurs hun Feel Band voor, een soort emotionele armband. Dankzij de analyse van enkele menselijke signalen – zweten, bloeddruk, lichaamstemperatuur,… – stelt de armband vast of je nood hebt aan rust, of juist een actieve looptocht door de bossen kan gebruiken. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer het product op de markt komt en hoeveel het zal kosten.

Slimme schoen

Footwear reinvented. Zo luidt de slogan van Digitsole en hij is perfect van toepassing op deze slimme schoen. Toegegeven, het hippe ding is nogal prijzig, maar voor de 420 euro krijg je wel wat in de plaats. De schoen is via bluetooth verbonden met je smartphone, zodat je je prestaties van de dag kan tracken en je verbrande calorieën kan tellen met de bijbehorende app. Bovendien kan de schoen oplichten als het donker wordt en je voeten verwarmen als je het te koud hebt. En voor de echte luieriken: je hoeft ook geen veters meer te strikken. Een loopschoen is dit exemplaar voorlopig nog geenszins, maar het laat zich raden dat de technologie ook naar die branche zal overwaaien als concept aanslaat bij het grote publiek. Als…

Loop hoe dan ook nog niet als een bezetene naar de winkel om deze slimme schoen in huis te halen, want hij is pas vanaf september te koop. 

Dé sportbeha

Goed nieuws voor de vrouwelijke lopers, want dé sportbeha zal over enkele maanden te koop zijn. Voor ongeveer 130 euro krijg je er de ideale looppartner bij, toch zeker volgens producent Product Omsignal. Verbrande calorieën, hartslag, snelheid: je beha houdt alle gegevens bij. O ja: hij ondersteunt uiteraard ook gewoon je boezem.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?