De laatste week van het running.be marathonteam

Zondag is het zover, de vuurdoop voor de leden van het running.be marathonteam! Hoe staan ze ervoor en wat zijn hun verwachtingen voor de DVV Antwerp Marathon?

Bieke: “Schrik voor de man met de hamer”

“Ze hebben mij duidelijk gemaakt dat je bij de eerste marathon geen bepaalde tijd mag nastreven… dus dat doe ik ook niet. Toch, moest het goed gaan, zou ik graag rond de 4 uur lopen. Dat zou ik al een hele prestatie vinden. Ik heb wel een beetje schrik van de spreekwoordelijke ‘man met de hamer’ rond de 30 km waar iedereen voor waarschuwt. Ik heb nooit meer gelopen dan 25 km, dus de kans bestaat dat ik die tegenkom. Het andere ‘issue’ is dat ik wat pijn voel aan mijn linkerenkel. De schuld moet ik daarbij leggen aan iets te veel luchthavenkilometers op hoge hakken en aan hoge snelheid (lacht). Hopelijk is die pijn snel weg. Ik kijk uit naar de sfeer en de adrenalinepush bij de start, de familie langs het parcours en daarna het terrasje met iedereen na de marathon. Het is te zeggen, ik hoop echt dat ik daar nog toe in staat zal zijn. Deze laatste week ga ik erop letten veel te drinken, voldoende pasta te eten, op tijd te gaan slapen en te stoppen met koekjes en mijn suikermomenten (lacht)!”

Peter: “Rust, pasta en water”

“Ik kijk ook erg uit naar het startmoment en de hele sfeer errond ? althans ik vermoed toch dat er veel sfeer zal zijn. En naar de finish natuurlijk (lacht). Ik hoop op een 4u30’… en toch zeker onder de vijf uur te kunnen finishen. Het mag zondag echt niet te warm zijn! Deze week wordt er eentje van RPW: rust, pasta en water!”

Hannelore: “Gezond uitlopen”

“Ik streef zowat dezelfde tijd als Peter na. Het belangrijkste is natuurlijk de marathon gezond te kunnen uitlopen. Te warm weer? Nee, dan heb ik toch net iets meer schrik van regen. Ook ik ga deze laatste week voluit voor veel rust, gezond eten en een zo optimaal mogelijke nachtrust!”

Lopende reporter Joost: “Hoe zal mijn gestel reageren?”

“Ik liep in 2006 en 2007 al eens de marathon van Antwerpen, maar met veel minder trainingskilometers in de benen. Dus in die optiek voel ik mij sterker. Mijn spieren sneuvelden destijds na een dertigtal kilometer, maar ik finishte wel in 3u33′ en 3u43′. Met een viertal kilootjes en vooral acht jaar erbij zou ik tekenen voor die tijden. Net als Hannelore hoop ik op aangenaam weer zonder regen. Ik weet dat ik kan doorbijten, maar ben toch vooral benieuwd naar hoe mijn gestel zal reageren.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?