De laatste maand van het running.be marathonteam

Nog minder dan vier weken scheidt het running.be marathonteam van het grote einddoel: de DVV Antwerp Marathon. Nu de laatste maand gestart is, polsten we nog even hoe ver elk teamlid staat.

In november verzamelden Hannelore, Bieke, Peter en Tony in het Gentse Energy Lab. Ze hadden vorig jaar elk al wel de DVV Antwerp 10 Miles gelopen, maar nog geen marathon. De DVV Antwerp Marathon 2015 zou hun eerste worden! Na een grondige screening kregen de marathon-neofieten samen met running.be-redacteur Joost een voorbereidend loopschema mee. Twee sessies door Paul Van Den Bosch volgden. Ondertussen moest Tony (links op de foto) afhaken wegens blessure.

HANNELORE (2e van rechts)

“Met de gezondheid zit het goed en – hout vasthouden – ik ben nog altijd blessurevrij. Hoewel ik midden maart na een intervaltraining toch last had aan mijn knie. Ik heb de volgende training daarom overgeslaan en ben nadien terug verder gegaan met het schema. Daarna heb ik het niet meer gevoeld. Waarschijnlijk had ik me dus gewoon een beetje geforceerd.”

“Tijdens mijn skivakantie ben ik – bij gebrek aan loopband in het hotel – buiten gaan trainen. In de bergen en op ongekend traject was het toch moeizamer om het schema strak te volgen. Ik ben dan ook nog eens wat bijgekomen tijdens de skivakantie. Tja, elke avond een viergangenmenu… maar dat train ik er wel opnieuw af.”

“Mijn vriend Olivier steunt me volledig en moedigt/spoort me aan, ook om na een vermoeiende dag nog te gaan lopen. Dat is goed, want de marathon komt toch steeds dichterbij. Ja, nu wordt het wel spannend. Ik ben benieuwd naar de trainingstest van 25 km volgende week qua tijd en dan vooral invloed op mijn lichaam.”

BIEKE (midden)

“De gezondheid heeft het een beetje laten afweten. Ik ben in maart geveld geweest door buikgriep met als gevolg dat ik vier dagen bijna niet heb kunnen eten en dus ook niet kunnen lopen. Daarna ben ik weer beginnen trainen en dat deed deugd. Die buikgriep heb ik van mijn dochtertje cadeau gekregen. Zij heeft de week voordien heel erg afgezien, wat maakt dat ik toen vooral voor haar gezorgd heb en maar één keer gelopen heb. Dus ja, mijn trainig heeft impact op mijn gezin, maar omgekeerd geldt dat ook.”

“Ik ben zo goed mogelijk het schema aan het volgen met de bedoeling om deze laatste maand alle trainingen van het schema effectief te doen. Voor de komende twee weken op vakantie zal dit in de fitness op hotel moeten of ’s avonds met mijn man die naast mij fietst. Verplicht (lacht). In plaats van met een boek en een cocktail te relaxen!”

“De stress overvalt me soms wel, zeker nu ik de afgelopen twee weken niet veel gelopen heb. Maar ik zie het nog steeds zitten. Het voordeel van ziek zijn is dan wel dat er een paar kilo’s af zijn. Met het warme weer en gezond eten in mijn vakantiebestemming Thailand, blijft dit misschien wel zo. Dus dat zit wel goed, denk ik.”

PETER (rechts)

“Ik had last van mijn enkel en heb daarom steunzolen laten maken. Deze veroorzaakten dan weer veel blaren. Ik heb zelf een tussenoplossing gevonden die werkt. De steunzolen draag ik nu overdag, maar niet meer tijdens het lopen. De pijn aan de enkel is verdwenen, net als de blaren! Ik volg het schema nog altijd heel strikt. De hartslagmeter heeft het deze week laten afweten. Ik heb een paar trainingen op gevoel gelopen en het voelde ‘bevrijdend’ om niet telkens op mijn hartslagmeter te moeten kijken.”

“Telkens ik thuis vertrek wuiven mijn ‘boys’ van twee en vier heel enthousiast aan het raam. Het is telkens een beetje afscheid nemen. Soms voel ik me daar wel een beetje schuldig over. Stress voor de marathon nu het nog maar een maand is? Geen last van. Het gaat lukken, ik ga misschien wel afzien, maar de finish haal ik. Ik ben trouwens afgevallen. Ik weeg ‘nog maar’ 104 kg (lacht).”

JOOST (2e van links)

“Ook bij mij passeerde de griep. Ik heb tijdens de sneeuwvakantie vijf maal een skipiste beklommen met van die speciale sneeuwschoenen. Dat was superzwaar, maar dat had achteraf – terug thuis – wel een goed effect op mijn conditie. Ik vond ook een maatje in acteur Dimitri Leue om samen te gaan intervaltrainen. Maar door de drukke agenda doen we dat minder vaak dan we willen.”

“Het is sowieso moeilijk om het schema goed te volgen, maar ik probeer wel aan het nodige ’trainingsvolume’ te komen. Die finish zal ik dus wel halen, maar aan snelheid wil ik niet denken. Daarvoor kom ik toch aan te weinig interval. Soms voelen mijn benen ook heel zwaar aan, waardoor ik soms toch voor de nodige rust heb gekozen. Ik wil immers niets forceren, want dat krijg je natuurlijk nooit opgelost tegen eind april. Ik ben en blijf dus vooral benieuwd.”

“Zowel Runkeeper als Nike Running vertonen de laatste tijd veel ‘mankementjes’ op mijn smartphone waardoor ik net als Peter toch ook al enkele keren gewoon op gevoel heb gelopen. ‘We zien wel’, dat soort gevoel… en dat was best leuk.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?