De laatste 10 tips voor de 10 Miles!

Ben jij een van de 40.000 deelnemers of 100.000 toeschouwers die zondag gaan lopen of supporteren op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon? Running.be geeft je nog 10 ultieme tips voor een geslaagde 10 Miles!

1. Schrijf je nog last-minute in!
Nog niet ingeschreven? Je kan nog steeds deel uitmaken van hét loopfeest van het jaar! Tot en met donderdag 24 april kan je je voor alle afstanden inschrijven tegen voorinschrijvingstarief in het filiaal van RS Lab in Zwijndrecht. Op vrijdag 25 april (15-20u), zaterdag 26 april (11-17u) en zondag 27 april (vanaf 7u30) kan je op de RS Lab Antwerp Runners Expo op Linkeroever (Frederik van Eedenplein) inschrijven aan daginschrijvingstarief. Op deze Expo kunnen reeds ingeschreven deelnemers ook hun startnummer afhalen.

2. Steun je favoriete loper!
Op www.gva.be/supportyourrunner kan je je favoriete loper zowel voor als tijdens de wedstrijd aanmoedigen met een motiverende boodschap. Deze krijgen een plaatsje in de krant (vooraf) of op een van de grote led-schermen langs het parcours (tijdens de wedstrijd).

3. Komt dat zien!
Natuurlijk kan je de deelnemers ook ter plekke komen aanmoedigen. De organisatie wil niet alleen de lopers, maar ook de toeschouwers een unieke belevenis aanbieden. Langs het parcours zijn er vijf supporterszones met DJ’s van Studio Brussel: de volledige lengte van de Kaaien, Sint-Paulusplaats, Meir ter hoogte van de Wapper, Italiëlei ter hoogte van de Paardenmarkt en Oude Leeuwenrui. Aan de finish voorziet Gazet van Antwerpen voor het eerst een grote staantribune.

4. Bezoek de RS Lab Antwerp Runners Expo!
Op de Expo kan je je niet alleen inschrijven, 23 sportmerken zijn er ook aanwezig met een stand en personeel. Handig om last-minute nog een nieuwe loopbroek te kopen bijvoorbeeld.

5. Wees er op tijd bij op D-day!
Om het comfort van de lopers en de toeschouwers te verhogen, worden de verschillende wedstrijden vanaf nu beter gespreid over de dag. De marathonlopers vertrekken naar goede gewoonte het eerst, om 9u. De allerkleinsten kunnen zich om 11u uitleven op de Chiquita Kids Run. Om 12u wordt het startschot gegeven voor de DVV Antwerp Short Run 5 km en een uur later is het de beurt aan de ASICS Ladies Run 5 km. De hoofdschotel, de DVV Antwerp 10 Miles, wordt geserveerd vanaf 15u.

6. Start in de juiste wave!
Om het steeds toenemende aantal deelnemers veilig doorheen Antwerpen en de tunnels te loodsen, wordt de DVV Antwerp 10 Miles voor het eerst opgesplitst in waves. Deelnemers starten nu op basis van hun geschatte eindtijd. De snelle lopers beginnen eraan om 15u in wave 1 (toegang tot de startbox mogelijk vanaf 14u30), wave 2 gaat van start om 15u30 (toegang tot startbox mogelijk vanaf 15u10) en wave 3 om 16u (toegang tot startbox mogelijk vanaf 15u40). Indien je samen met vrienden wil starten, mag je altijd vertrekken in een latere wave.

7. Kom met het openbaar vervoer!
De organisatie raadt deelnemers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen. Voor deelnemers is het gebruik van tram en bus in heel Vlaanderen op 27 april voor het eerst helemaal gratis! Daarvoor moet bij het opstappen het borstnummer of een sms-ticket getoond worden. Gedetailleerde mobiliteitsinfo vind je op de officiële website van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

8. Warm up en cool down!
DVV
 en Elodie Ouedraogo zorgen ervoor dat je zonder spierpijn zal kunnen terugblikken op jouw deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon! Voor het lopen kan je je spieren opwarmen in de DVV Stretch & Massage zone aan de Charles Decosterlaan, vlakbij de finish, met een warming-up en tips van Elodie. Voor de start van elke run (11u30, 12u30, 14u30, 15u00 of 15u30) organiseert DVV eveneens een grote opwarmingssessie. Na het lopen kan je je spieren laten masseren op de DVV stand.

9. Laat je hazen door running.be!
Er worden al jaren tempomakers ingezet op de DVV Antwerp Marathon, maar dankzij running.be zal dat dit jaar ook voor het eerst het geval zijn op de DVV Antwerp 10 Miles. Het running.be pacerteam bestaat uit zestien tempomakers, die je naar verschillende eindtijden zullen loodsen: 1u10′ (wave 1), 1u20′ (wave 1), 1u30′ (wave 2), 1u40′ (wave 2 & 3), 1u50′ (wave 3), 2u00′ (wave 3) en 2u15′ (wave 3). De tempomakers zijn te herkennen aan de enorme gekleurde ballonnen met daarop de eindtijd en ze dragen ook een running.be T-shirt. Daarnaast voorziet running.be voor elke deelnemer aan de 10 Miles en de Marathon ook een polsbandje met daarop de tussentijden per kilometer die je moet lopen om je gewenste eindtijd te halen. De polsbandjes zijn gratis af te halen op vrijdag, zaterdag én zondag aan de running.be stand op de RS Lab Antwerp Runners Expo op Linkeroever.

10. Geniet na op running.be!
Na het lopen ben je vast benieuwd naar je eindtijd en rangschikking. Die vind je op maandag 28 april exclusief terug in Gazet van Antwerpen en vanaf dinsdag ook op de officiële 10 Miles-website. In tussentijd kan je op running.be terecht voor een verslag, foto’s en video!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?