De juiste zonnebescherming voor tijdens het sporten

Buiten sporten met mooi weer? Graag! Maar dan wel op een veilige manier. Het Sun Sport-gamma van Lancaster laat jou deze zomer veilig én fris bewegen.
Sporten in de zon mag dan wel leuk zijn, het verhoogt ook de kans op een verbrande huid. En omdat een plakkerige zonnecrème vaak niet geschikt is voor de actieve loper, heeft Lancaster het Sun Sport-gamma met vier producten uitgebreid.
De nieuwe producten passen zich zowel aan de omgeving als aan jouw activiteiten aan. Door de hogere temperaturen gaan we sneller zweten of zoeken we sneller verfrissing op in het water. Dankzij de Wet Skin- en Protection in Motion technology wordt je huid extra beschermd nadat je in contact bent geweest met water of aan het bewegen bent. De producten zouden je huid 40 tot 50% meer bescherming bieden tegen vocht dan crèmes dat met traditionele zonnefilters kunnen.
Ook handig is dat Lancaster rekening houdt met de verhoogde lichaamstemperatuur van iemand die sport: het huidoppervlak zou zo’n 10°C minder warm aanvoelen na de producten te hebben aangebracht (door o.m. het ingedrient menthol). De zonnecrème en -sprays bezorgen je huid ook een fris gevoel zodra je begint te transpireren.
Vergeet dus vooral niet even snel te sprayen voordat je met je loopschoenen naar buiten trekt. Dat kan met de Cooling Invisible Body Mist, die meteen geabsorbeerd wordt, droog aanvoelt en hydrateert (35 euro voor 200 ml). Hetzelfde geldt voor de Invisibile Face Mist, die bovendien perfect gecombineerd kan worden met make-up (28 euro voor 100 ml) en de Face Gel, die net als de andere producten transparant is en geen witte sporen nalaat (28 euro voor 75 ml). Als laatste is er ook nog de Face Stick voor gevoelige zones zoals de neus, oogcontouren en lippen (28 euro voor 112gr).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?