De juiste loopschoenen kies je zo

Elke loopschoen heeft bepaalde eigenschappen. Hierdoor is niet elke schoen geschikt voor elk type loper. De juiste loopschoen moet je loopstijl perfect ondersteunen.

10 tips om de juiste loopschoenen te kiezen

1. Ga naar een sportspeciaalzaak en laat je adviseren. Vraag om een loopanalyse te doen. Zo kunnen de specialisten bepalen welke schoenen het best bij je passen. Want door te lopen met schoenen die niet bij je loopstijl aansluiten, kan je geblesseerd raken.
2. Koop je loopschoenen na de middag. Je voeten zetten doorgaans uit in de loop van de dag.
3. Neem je eigen loopsokken (+ eventueel steunzolen) mee naar de winkel om te passen.
4. Hou er rekening mee dat je niet bij elk merk of type schoen dezelfde schoenmaat hebt.
5. Zorg dat je 1 cm extra ruimte hebt tussen je langste teen en de rand van de schoen. Dit kun je zelf meten door de binnenzool uit de schoen te nemen en erop te gaan staan. Belangrijk om blaren en blauwe teennagels te vermijden!
6. Let erop dat de schoen een stevige hielomsluiting heeft. Een goede loopschoen is enkel buigzaam ter hoogte van de voorvoet (grote teen).
7. Test de schoenen goed in de winkel. Vraag of je er een stukje mee mag lopen, bv. op de parking.
8. Als je de schoenen gekocht hebt, loop je ze langzaam in. Start met stukken van 5 tot 10 km.
9. Draag goede sokken in je schoenen. Je mag nog zulke goede schoenen hebben, als je er verkeerde sokken in draag, kan je toch blaren krijgen.
10. Bestel geen loopschoenen via internet. Ook al is het makkelijker en/of goedkoper en is de keuze uitgebreider, doe het niet. Het is té belangrijk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?