De jacht op een kaasbol

In het Engelse Gloucestershire heeft vorige week het jaarlijkse Cheese Rolling plaatsgevonden. Honderden deelnemers liepen bergaf een bol kaas achterna, met de nodige valpartijen tot gevolg. Bekijk de beelden!

Zo’n 5.000 toeschouwers waren naar Cooper’s Hill afgezakt om te kijken hoe enkele mafkezen de achtervolging op een bol kaas inzetten op de steile 200 meter lange afdaling. Het doel van de wedstrijd is eigenlijk om de kaasbol nog voor de meet te pakken te krijgen, maar omdat dit praktisch niet haalbaar is, wordt degene die als eerste de finish overschrijdt tot winnaar uitgeroepen.

Er werden twee mannenreeksen, een vrouwenreeks en een finalereeks gehouden. Bij de mannen kroonde de Australiër Sheldon Ronald zich tot winnaar, bij de vrouwen was de Britse Lucy Townsend al voor het derde jaar op rij het snelst beneden. Voor de kinderen waren er ook twee aparte wedstrijden voorzien, zij moesten weliswaar om ter snelst Cooper’s Hill oplopen.

Echte zware blessures bleven wonder boven wonder uit. Na de wedstrijd liep een toeschouwer wel een gebroken been op bij het naar beneden komen van de helling.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?