De ideale voorbereidingslopen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

17 april, de dag waarop de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon plaatsvindt, nadert met rasse schreden. Wij geven je een duwtje in de rug bij het ingaan van de laatste rechte lijn van je voorbereiding voor de hoogmis van het loopjaar.

Uiteraard is een trainingsschema bijzonder nuttig. Daarvoor kan je terecht bij Energy Lab (www.myenergylab.be). Sportoase en ATV organiseren bovendien ook enkele trainingslopen, waarbij je met anderen kan trainen voor de 10 Miles. De groepstrainingen zijn gratis (inschrijven via 10miles@sportoase.be) en vinden wekelijks plaats op zondag om 11 uur. De trainingen zijn vooral gericht op degenen die zo’n 6 tot 7 kilometer aan een rustig tempo kunnen lopen, al kunnen ook de sterkere lopers er terecht. Sportoase zorgt tijdens die sessies voor professionele tips & tricks, een drankje en een sportgel. ATV komt af en toe een kijkje nemen.

Data groepstrainingen

6 maart: Park den Brandt, Antwerpen 
13 maart: Zuiderdokken, Antwerpen 
20 maart: Sportoase Elshout, Brasschaat 
27 maart: Groenplaats, Antwerpen
3 april: Park den Brandt, Antwerpen 
10 april: Zuiderdokken, Antwerpen

Naast een degelijke training is het ook opportuun om al wat wedstrijdritme op te doen. Daarom hebben we enkele mooie voorbereidingswedstrijden op een rijtje gezet.

12 maart: Crêtes de Spa: een pittige halve marathon, ideaal voor de marathonlopers!  
13 maart: Dwars door Dendermonde: een snelle 10 of 5 km!
20 maart: Gent Urban Trail: 10 km ontdekken en lopen zonder de stress van competitie

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?