De Hondt en Dejaeghere schieten raak in Het Nieuwsblad Run Oostende

Het Nieuwsblad Run Oostende is een prooi geworden voor Kjell De Hondt en Veerle Dejaeghere. Vooral de prestatie van Dejaeghere was opmerkelijk in deze wedstrijd van de Carrefour Running Tour.

Veerle Dejaeghere stond op het hoogste schavotje. (foto alain buyck)


Dejaeghere legde de 10 km af in 34 minuten en 51 seconden. Daarmee was ze ruim de snelste vrouw én werd ze overall zesde. Tweede bij de vrouwen was Sigrid Vanden Bempt in 36’21”. Elke Van Hoeymissen vervolledigde het podium. De Vlaams-Brabantse liet een chrono van 37’40” optekenen.

Bij de mannen nam Ghirma Woldu de beste start, maar hij werd nog voor halfkoers bijgehaald en voorbijgelopen door Kjell De Hondt, Alexander Diaz Rodriguez en Willem Van Schuerbeeck. In de slotfase werd er om beurten aangevallen. De Hondt bleek over de beste benen te beschikken en won in 31’08”, voor Diaz Rodriguez (31’20”) en Van Schuerbeeck (31’33”).

“Ik verras mezelf met deze zege”, vertelde De Hondt. “Met de examens heb ik niet veel kunnen trainen de laatste tijd. Ik had niet gedacht dat ik hier in Oostende al zo sterk zou kunnen presteren. Ik plan nu een trainingsstage en wil dan met een sterke chrono op de 5000 meter uitpakken op de KBC Nacht in Heusden op 16 juli.”

Ook Diaz Rodriguez mag tevreden zijn. Met zijn tweede plaats verstevigt hij zijn leidersplaats in de Partena Run Classics Vlaanderen. Bij de vrouwen blijft Vanden Bempt op kop in dit regelmatigheidscriterium waarin zeven stratenlopen zijn opgenomen. Veerle Dejaeghere zit haar wel op de hielen.

De duizenden toeschouwers op de zeedijk in het zonovergoten Oostende waren ook getuige van de Chiquita Kids Run voor de allerkleinsten en een boeiende 5 km. Philip Rahoens uit Melle werd laureaat in 16’24”. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Canadese Josée Picuvée in een tijd van 18’16”.

De volgende afspraak in de Carrefour Running Tour is The Classic in Tessenderlo op 11 juli.
Het Nieuwsblad Run Oostende – 10 km
Mannen:

1. Kjell De Hondt 31’08”
2. Alexander Diaz Rodriguez 31’20”
3. Willem Van Schuerbeeck 31′ 33″

Vrouwen:

1. Veerle Dejaeghere 34’51”
2. Sigrid Vanden Bempt 36’21”
3. Elke Van Hoeymissen 37’40”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?