De helden van de Boston Marathon

Ondanks de kommer en kwel komen er ook positieve verhalen uit Boston. Van militairen die na hun 42 km meteen levens begonnen te redden, tot deelnemers die elkaars wonden stelpten met hun shirt.

Nergens is de solidariteit groter dan in een groep marathonlopers. Dat zag je ook in Boston. Na de explosies liepen deelnemers terug naar de plaats van onheil en trokken hun T-shirt uit om de wondes van andere lopers te stelpen.

Ook 15 leden van de Massachusetts National Guard lieten zich niet onbetuigd. Zij liepen de 42,195 km in volledige gevechtsuitrusting, goed voor bijna 20 kilogram extra. De explosies gebeurden toen de meesten onder hen al gefinisht waren, maar dat weerhield de militairen er niet van om meteen terug te lopen naar de finishzone om de gewonden te helpen evacueren.

Nog zo’n held is Carlos Arredondo, een immigrant uit Costa Rica. De man met de cowboyhoed werd gefotografeerd terwijl hij met zijn kleren de ader van een slachtoffer dichthoudt. Het levensverhaal van Arrendondo maakt het plaatje compleet: zelf verloor hij twee zonen en ging zich vervolgens inzetten voor allerlei hulporganisaties.

Positief blijven denken, het is eigen aan de (marathon)loper.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?