De grootste kermisloop van het land

Maandagavond 8 juli vindt de 28ste editie van The Classic Tessenderlo plaats. Met naar verwachting 4.000 deelnemers is het de grootste kermisloop van het land!

The Classic was een van de eerste grote massalopen van ons land en behoort tot de DVV Running Tour. The Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De lopers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers.

Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je dwars door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor kinderen tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf gaan uitblazen op de kermis, kunnen om 23u30 nog nagenieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Er zijn meer dan 2.500 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht liefst 4.000 deelnemers aan de start van The Classic. Daarmee doet deze massaloop het opnieuw beter dan de voorbije 3 jaar. De 10 km blijft met bijna 2.000 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. 

TOPATLETEN KIEZEN VOOR THE CLASSIC 

Opvallend dit jaar is dat heel wat grote namen hebben bevestigd voor The Classic. Krijn van Koolwijk is in zijn eigen Tessenderlo altijd favoriet, maar hij zal het niet onder de markt hebben met Lander Van Droogenbroeck, de beste Belgische marathonloper van het ogenblik en met de Kenianen Peter Wanjiru en Milton Kiplagat, respectievelijk de winnaar en de tweede van de 20km door Brussel. Verder nog aan de start: de Keniaan James Barmasai, de Nederlander Sander Schutgens (meervoudig Nederlands Kampioen Veldlopen, 5000 en 10.000m), Guy Fays en Patrick Dortu (meervoudig winnaar van de Crêtes de Spa). Bij de vrouwen is Evelien Ruijters, een van de betere Nederlandse atletes op dit ogenblik, de topfavoriete.

Een uitgebreide reportage over The Classic en een overzicht van de leukste kermislopen vind je in het julinummer van running.be magazine.

The Classic praktisch
Programma:
16u00: Start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark
19u00: Chiquita Kids Run
19u30: Jogging 4 km
20u00: The Classic 10 km

Start:
Chiquita Kids Run & Jogging 4 km: Neerstraat 
The Classic 10 km: Rijt
Finish:
Atletiekpiste Gemeentelijk Sportpark

Inschrijven:
voor alle afstanden kan vanaf 16 uur in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark (Sportlaan, Tessenderlo).

running.be magazine
De zomerspecial met Francesca Vanthielen die ons door Antwerpen-Noord gidst, een overzicht van de leukste looplocaties aan de kust en de sfeervolste kermislopen, de zomerse truitjestest, eten en drinken bij warm weer, loopboeken voor in de reiskoffer, masseertips voor loperslijven, The Color Run komt naar België, Nico Claesen bestormt de Boerentoren en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?