De grootste drijfveer van zangeres Emma Bale om te lopen

Run. Het is met zo'n 55 miljoen streams het meest beluisterde nummer van Emma Bale op Spotify. Dan moet je vroeg of laat weleens op de cover van een loopmagazine staan. Wij zochten het 21-jarige talent op en vroegen onder meer naar de combinatie lopen en muziek. Want volgens Emma Bale gaan die "hand in hand."
(…)
Loop je het liefst alleen of graag in gezelschap? 
“Ik dacht altijd dat het leuker was om samen te lopen, maar dan voel je je verplicht om trager of sneller te lopen. Dan haal ik er niet altijd uit wat ik eruit wil halen. Als ik alleen loop, kan ik mijn emoties de vrije loop laten. Kwaad, verdrietig, opgewonden, … Ik ga het liefst lopen met uitgesproken emoties. Muziek op, oortjes in en knallen maar!” 
Lopen als uitlaatklep, zeg maar … 
“Ik ben niet het type loper die calorieën telt of met haar gewicht bezig is. Die uitlaatklep is voor mij de grootste drijfveer om te gaan lopen. Ben ik kwaad, dan zet ik een ‘boze’ playlist op. Ben ik verdrietig, dan kan ik tijdens het lopen eens goed bleiten. Als ik ga lopen, dan is dat een moment voor mezelf. Kap over mijn hoofd en jas aan. Zo word ik nog minder snel herkend. Kom ik toch iemand bekend tegen, dan zwaai ik weleens. Stoppen is geen optie.” 
Een ‘boze’ playlist. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? 
“Muziek met harde teksten. Vaak is het muziek die me doet wenen, zoals de muziek van Jeff Buckley. De playlist die ik voor running.be heb samengesteld, is allicht de meest random playlist waarmee je ooit gaat lopen. Een mix met alles: verdrietige muziek, mega happy muziek, dansbare liedjes, … Muziek moet me vooral kunnen raken.” 
Loop je soms zonder muziek? 
“Nooit. Daar zou ik het heel moeilijk mee hebben. Soms trek ik zelfs mijn loopschoenen aan, omdat ik net een leuke playlist heb samengesteld. Dan wil ik daar al lopend naar luisteren. Muziek en lopen, dat gaat voor mij hand in hand.” 
Benieuwd naar de running playlist van Emma Bale? Je kan haar favoriete nummers beluisteren en afspelen tijdens je eigen loopsessies via het running.be Spotify account
Het volledige interview lees je in het januarinummer van running.be magazine. Nu in de winkel, in de webshop of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?