De Garmin Forerunner 310XT getest

Sinds kort ligt de nieuwste spruit van de Garmin Forerunner ook in België in de winkelrekken. Running.be testte de nieuwe 310XT en zag dat het goed was.

De Garmin Forerunner 310XT profileert zich als een multisporthorloge. (foto garmin)
De Garmin Forerunner 310XT is eigenlijk een verbeterde versie van zijn voorganger de 305, met de nadruk op de multisportfunctionaliteit.

Ongetwijfeld de grootste vooruitgang is de verlengde batterijduur. Waar de batterij van de FR 305 maximaal 10 uur meeging, is de levensduur van die van de 310XT verdubbeld (afhankelijk van de aard van gebruik). Ongetwijfeld een zegen voor duursporters. Bij een lege batterij is het horloge na twee uur opladen weer gebruiksklaar.

De omvang van het horloge zelf is iets afgenomen. In vergelijking met bijvoorbeeld een Polar, lijkt het apparaat natuurlijk wel een stuk groter, maar in de praktijk valt dat erg goed mee. Enkel triatleten, toch één van de grote doelgroepen van deze Forerunner, zullen wat meer moeite moeten doen om hun wetsuit over het horloge uit te trekken.

In tegenstelling tot zijn voorgangers is dit exemplaar ook waterdicht tot een diepte van 50 meter. Een correcte GPS-werking in het water blijft vooralsnog echter letterlijk en figuurlijk een natte droom.

Waar de borstband van de Forerunner 305 nog wat stijf en stroef zat, is die van de 310XT heel wat zachter en soepeler. Een andere leuke nieuwigheid is de trilfunctie. Erg handig als je de traditionele biep niet kan horen door het omgevingsgeluid of de muziek uit je MP3-speler.

Het grote scherm maakt natuurlijk mogelijk om heel wat data in een oogopslag te bundelen. Je kan maximaal 4 datavelden per scherm vastleggen en de schermen ook nog eens autmotatisch laten roteren.

DATA-UITWISSELING

De communicatie tussen horloge en PC loopt zoals we ondertussen van Garmin gewend zijn via de ANT+stick. Het is zowel mogelijk om enerzijds je trainingsgegevens naar het Garmin Trainingscentrum over te brengen voor een analyse, als anderzijds trainingen en routes vanop je PC naar je Forerunner te transfereren.

De Garmin Forerunner 310XT is nu overal verkrijgbaar in België. De richtprijs is 399 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?