De Flyknit onder stoom

Nike laat zijn nieuwe Flyknit Lunar1+ momenteel testen op de Nike Flyknit Experience in Amsterdam. Opvallend daarbij is het stoomproces dat de schoen ondergaat alvorens hij gepast wordt.

Opvallen doet de Nike Flyknit Experience zeker. Het testcentrum is immers gehuisvest in een speciale roze koepel op het Westergasterrein in Amsterdam. Medewerkers van Nike vertellen je er alles over de nieuwste telg van de familie, die je nog tot 13 februari ook zelf kan testen.

Wat trouwens opvalt bij een testloopje, is dat de schoenen eerst ‘ingestoomd’ worden. Ze worden op deze manier verwarmd en zitten meteen als gegoten als je ze aantrekt. En de pasvorm is een belangrijk item bij de Nike Flyknit Lunar1+. Nike claimt immers dat de schoen zich aan de voet aanpast wanneer deze in beweging is, dankzij het gebruik van Nike Flyknit en Nike Flywire.

De nagenoeg naadloze bovenkant wordt gecombineerd met een luxe meebewegende Lunarlon zool. Op deze zool zorgen strategisch geplaatste rubberen stukken voor optimale impactbescherming op belangrijke plaatsen op de hiel en voorvoet.

Door een minimaal gebruik van materiaal is de schoen erg licht (252 gram voor een mannenschoen maat 10 en 181 gram voor een vrouwenschoen maat 8). Ten opzichte van een reguliere Nike loopschoen wordt ook de hoeveelheid afval tijdens het productieproces met ongeveer 80% verminderd. De Nike Flyknit Lunar1+ is moet 170 euro kosten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?