De favoriete training van Sofie Goos

Sofie Goos is weer helemaal terug van weggeweest. Wij hadden een uitgebreid gesprek met de triatlete!

Sofie Goos werd in mei 2016 neergestoken tijdens een training. Ondertussen keerde de triatlete weer terug in competitie, al vertelt ze in ons septembernummer (bekijk de bijbehorende fotoreeks, gemaakt in het Antwerpse Rivierenhof) dat ze diep gezeten heeft: “Na een week in het ziekenhuisbed moest ik van het bed naar de zetel wandelen. Drie stappen en het lukte me niet! Ik draaide weg en moest ondersteund worden. Toen ben ik ingestort. Ik dacht: ‘Als ik nu geen drie passen kan zetten, hoever sta ik dan van een Ironman?’ Als de gang op en af stappen een doel wordt, dan voel je jezelf echt geen sporter meer.”

Maar Sofie knokte terug en won in Venetië zelfs alweer een volledige triatlon. Daar gingen heel wat trainingsuren aan vooraf. Over haar favoriete triatlononderdeel moet Goos niet lang nadenken: “Lopen! Waarschijnlijk omdat het mijn beste onderdeel is. Dankzij het lopen maak ik vaak nog een paar plaatsen goed in een wedstrijd. Ook op training kijk ik altijd erg uit naar de langere loopjes. Mijn favoriete looptraining is een lange loop van zo’n 30 kilometer met daarin enkele wedstrijdblokken. Zulke sessies komen niet vaak voor, alleen maar een paar weken voor een volledige triatlon. Als die lange looptraining op het programma staat, weet ik dat de goede vorm er moet zijn en dat de wedstrijddag nadert.”

Het volledige interview – waarin Sofie het onder meer ook over haar materiaalkeuze heeft – lees je in ons septembernummer. Je leest het ook hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?