De favoriete loopmuziek van Koen Naert: ‘1 album gaat nooit van mijn iPod’

Koen Naert kroonde zich deze zomer tot Europees marathonkampioen. Naar aanleiding van de Internationale Muziekdag op 1 oktober, vroegen wij ons af welke nummers er op zijn loopplaylist staan.

In ons septembernummer geven we een aantal tips om de loopmuziek te vinden die bij jou past. Maar we gingen ook langs bij enkele bekende lopers. Zoals Koen Naert …

“Wedstrijden loop ik altijd zonder muziek. Het is verboden om elektronica mee te nemen naar de competitiestart en ik moet me kunnen focussen. Ik wil me dan niet laten afleiden door een liedje dat ik graag hoor. Op training loop ik wel af en toe met muziek, maar dat is geen must. Ik geniet van de stilte en de gedachten die door mijn hoofd spoken als ik alleen loop. Sinds 2013 staat er een album op mijn iPod dat er nooit meer af gaat: Bad Blood van Bastille. Mijn playlist verandert naargelang de piek waar ik naartoe werk. Tijdens de voorbereidingen op het WK halve marathon luisterde ik bijvoorbeeld vaak naar I Want to Be the Very Best, bekend van Pokémon. Voor de Olympische Spelen was dat Rise van Katy Perry. Maar mijn favoriete loopnummer is Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis.”

Het volledige artikel lees je in ons septembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?