De eerste smartwatch voor lopers

GPS-specialist Magellan lanceert met de Echo voor het eerst een loophorloge. De Echo haalt het optimale uit fitnessapps op smartphones.

Echo is Magellan’s eerste loophorloge waarmee gebruikers tegelijkertijd fitness- en trainingsdata, notificaties en prestaties kunnen bekijken. “Het is de eerste smartwatch speciaal ontworpen voor lopers”, klinkt het in een persbericht.

Door middel van Bluetooth Smart verbindt de Echo draadloos met smartphones, waardoor sporters tijdens het trainen direct de gelopen afstanden en andere data zien. Echo-gebruikers hebben via hun horloge eveneens toegang tot een aantal smartphone-functies, zoals het starten en stoppen van de tijd via een fitness app en het selecteren, starten en pauzeren van muziek. 

De Echo werkt perfect samen met de Wahoo Fitness API, waardoor het horloge compatibel is met meer dan honderd fitness apps als Strava, MapMyRun, Runtastic en RunKeeper. De Wahoo API wordt ook regelmatig geüpdatet om compatibel te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van applicaties.

De Echo, die gebruik maakt van een verwisselbare batterij, kan ook voor alledaags gebruik ingezet worden, voor weergave van datum en tijd. Het horloge is solide en waterdicht, en heeft een opvallend en kleurrijk design. Lopers hebben de keuze uit de kleuren Cool Blue, Warm Red en Black.

De Echo zal bij ons verkrijgbaar zijn in het vierde kwartaal van 2013. De Echo heeft een consumentenadviesprijs van 149,99 euro en 199,99 euro in combinatie met een Bluetooth Smart hartslagmonitor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?