De eerste kilometers van Karl Vannieuwkerke

Misschien heb jij ze ook al wel gelopen, die loodzware maar deugddoende eerste kilometers na een periode van inactiviteit. Karl Vannieuwkerke getuigt over zijn eerste loopje na zijn behandeling voor speekselklierkanker.

“Symbolische herstart. Eerste keer opnieuw gelopen. Vier maanden geleden zou ik me voor deze cijfers geschaamd hebben, nu ben ik blij als een klein kind dat het lukt. De relativiteit der dingen. #beatthecancer #karl2.0”, zo postte Karl Vannieuwkerke op Instagram. Bij het VRT-gezicht werd eind oktober speekselklierkanker vastgesteld. Daarna hield hij op Instagram zijn volgers op de hoogte van de behandeling, die hij vergeleek met een zware wielerwedstrijd.

Een goede week geleden vroeg Sporza aan Vannieuwkerke hoe het met hem gaat: “Ik voel me een beetje zoals een coureur die net uit een seizoen komt en zich een paar maanden laat gaan, om dan van nul te moeten herbeginnen. Hopelijk ga ik vanaf februari een beetje aan de conditie kunnen werken, om er vol tegenaan te kunnen gaan bij de klassiekers. Ik ga beginnen te lopen, of eerst stappen. Lopen met Evy Gruyaert, er zijn slechtere vooruitzichten.”

Vannieuwkerke heeft zijn eerste kilometers ondertussen dus al achter de rug. Aan zijn Instagram-foto te zien waren het er twee, aan een tempo van 9 km/u. Of zoals de eveneens van kanker herstellende tienkamper Thomas Van der Plaetsen het een maand geleden al verwoordde: “Nooit gedacht dat ik tien minuten joggen een succes zou noemen. Het toont aan hoe relatief alles is.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?