De comeback van Start to Run Evy

Evy Gruyaert is helemaal terug met een nieuw Start to Run-boek en een vernieuwde podcast. Running.be magazine ging lopen met de beste vriendin van alle Start to Runners.

Een nieuw boek, nieuwe podcasts en een nieuwe mediacampagne. Waarom is nu plots het moment gekomen om Start to Run op te frissen?

“De reeks gaat nu al meer dan zes jaar mee. Er zijn blijkbaar veel mensen die hem hergebruiken. In de winter sporten ze even niet en als het weer zachter wordt, beginnen ze er opnieuw aan. Het is leuk dat op zijn minst de muziek dan eens verandert. Door de hoge muziekrechten moeten we de playlist beperkt houden. Als je de podcast helemaal uitloopt, hoor je wel eens hetzelfde liedje passeren. We mogen onze fans die liedjes niet helemaal beu laten geraken. En ook voor de nieuwe Start to Runners is het leuk dat de muziek fris blijft, en dat je niet naar hits van vijf jaar geleden loopt te luisteren.”

Staan er nieuwe klassiekers-in-wording op, zoals ‘wat ben jij goed bezig zeg’ en ‘ik ben fier op u’?

“De klassiekers hebben we gehouden, maar er zijn een paar variaties op het thema.”

Bedenk je de tekstjes zelf?

“Samen met de mensen van uitgeverij Lannoo. Het is een kunst op zich. Het is namelijk niet simpel om voor zo veel uren op zo veel verschillende manieren dezelfde boodschap over te brengen: blijven gaan, niet opgeven.”

Maar dat is wel goed gelukt. Iedereen denkt bij Start to Run meteen aan jouw aanmoedigingen.

“Ik heb me enorm ingeleefd. Eigenlijk hadden we een making-of moeten maken van het inlezen. Dat zou hilarisch zijn. Ik had iets sportiefs aangetrokken en deed de bewegingen en mimiek mee in de studio. Als het over stretchen ging, legde ik mijn been op de studiotafel. Als je daar als een patattenzak staat, hoor je dat volgens mij ook. Dus smeet ik mij volledig. Heel leuk, maar heel intensief. Die opnames duren uren aan een stuk, een paar dagen na elkaar. Ik was altijd moe als ik thuiskwam.”

Lees het volledige interview in het meinummer van running.be magazine!

running.be magazine
De Start to Run Special met Evy Gruyaert, Mieke Boeck en je eerste loopschema, reportages over buggy running, lichaamstaal bij lopers en lopen in Groot Brittannië, de nieuwe Urban Trail-hype uitgetest, Kortrijk loopt tegen kanker, nu al drummen voor de 20 km door Brussel, de wedstrijdschoenenspecial, lopen & alcohol, 24u aan het Sportkot, lopen als remedie tegen de examenstress, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 2 mei in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?