De CittA Antwerp Urban Trail voor jou verkend

In de lente is Antwerpen de loophoofdstad van ons land met de CittA Antwerp Urban Trail en de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Running.be magazine verkende alvast het parcours van de Urban Trail van komende zondag!

Nu zondag 16 maart is het centrum van Antwerpen het decor van de tweede CittA Antwerp Urban Trail, een uniek loopevenement over 12 km langs en door tal van historische gebouwen. Deze editie was meteen volzet, 8.000 lopers – dubbel zoveel dan vorig jaar – krijgen de kans om Antwerpen al lopend te ontdekken.

De start en finish liggen niet langer bij het Steen, maar wel in Park Spoor Noord. Het parcours loopt opnieuw door het Centraal Station, het Felixpakhuis en ’t Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis. De Vlaaikensgang, het Stadspark en de Blauwtorentunnel maken ook weer deel uit van het parcours. De opvallendste nieuwe passage is zonder twijfel die door het MAS (Museum aan de Stroom), waar de 8.000 deelnemers tot de eerste verdieping lopen.

Start in waves

Dit jaar wordt er in vier waves van 2.000 deelnemers gestart, telkens met een interval van een half uur. Dat zorgt voor een vlotte doorgang op de soms smalle passages in het parcours. Het eerste startschot wordt om 9u30 gegeven door burgemeester Bart De Wever, die met veel spijt forfait moest geven voor de loop. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout staat wel aan de start, net als komiek Geert Hoste. Het startschot van de tweede wave om 10u wordt bovendien gegeven door Europees kampioen veldlopen bij de beloften en snelste Antwerpenaar Pieter-Jan Hannes.

Ontbijt voor iedereen

Aan de finish zullen de deelnemers opgewacht worden door de geur van verse koffie en een heerlijk ontbijt. Alle deelnemers kunnen in de urban lounge bij een streepje muziek genieten van hun ontbijt en gezellig napraten over hun 12 km door centrum Antwerpen.

Onze redacteur verkende alvast het parcours van de CittA Antwerp Urban Trail. Het volledige verslag, inclusief parcourskaartje en fotoreportage, vind je in het maartnummer van running.be magazine. Nu in de winkel!

running.be magazine
De loopschoenenspecial met 57 nieuwe modellen, een tienwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de 20 km door Brussel, de parcoursverkenning van de CittA Antwerp Urban Trail, Ronny Mosuse over zijn deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles, meest sexy BV Joke van de Velde doet het minstens drie keer per week, Elodie Ouedraogo verklaart haar liefde aan Stella McCartney, het nut van noten voor lopers, lopen tijdens en na de zwangerschap. 24u in het Vrijbroekpark in Mechelen, op bezoek in het hoofdkwartier van Decathlon, steeds meer lopers aan de pijnstillers, do’s & don’ts voor deelnemers aan de Spartacus Run, en nog veel meer in het nieuwe, extra dikke running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 maart in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?