De beste trainingstips van 2016

Nog tot het einde van 2016 blikken we terug op het bijna afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van diverse thema's. Vandaag: de beste trainingstips.

Tijdens het voorbije jaar verschenen er heel wat trainingstips op running.be. Wij hebben de 10 populairste op een rijtje gezet. Zo zette Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch recent nog de voordelen van een vetloopje in de verf. Wie efficiënt wil trainen, doet er goed aan een juiste loophouding aan te nemen en zijn hartslagzones te kennen. In het kader van dat laatste onderwerp maakten we een hartslag voor dummies-bericht.

We gaven ook 2 tips om sneller te worden, al is sneller niet altijd beter. Zeer populair was deze loopcoach die een trucje gaf om te weten of je te snel loopt. Want als je vaak te snel onderweg bent, raak je misschien wel overtraind. Dat kan je makkelijk checken dankzij deze methode. Te veel lopen is een fout die al eens gemaakt wordt tijdens een marathontraining, maar er zijn nog wel enkele veel gemaakte marathonfouten. Soms kan even rust wonderen doen. En als je opnieuw begint, hou dan rekening met deze do’s en don’ts.

En hoe zit dat nu met stretching? Doet dat meer kwaad dan goed en wanneer moet je dat doen? Een soortgelijk onderwerp: steken in de zij. Kan je die voorkomen?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?