De beginjaren van de Antwerp 10 Miles in beeld

Op 25 april viert de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon zijn zilveren jubileum. Berchemnaar Wim Gysen miste nog geen enkele editie! Hij laat ons meegenieten van enkele foto's uit de oude doos.

Een beeld uit de eerste editie van de Antwerp 10 Miles in 1986. (foto wim gysen)

“De 10 Miles, dat moet je absoluut eens meegemaakt hebben”, aldus Wim Gysen. “Die massa volk naast de kant doet iets met je. Vorig jaar kwam ik toevallig samen met bokser Sugar Jackson de Waaslandtunnel uitgelopen. Langs alle kanten hoorde ik “Sugar! Sugar! Sugar!”. Het typeert de fantastische sfeer die elk jaar weer in Antwerpen heerst.”

“Het parcours is uniek, je komt immers op plaatsen waar je normaal niet mag lopen. De Kennedytunnel is zowat het symbool van de 10 Miles geworden. Eigenlijk is het is een verraderlijk stuk in het parcours, want bij het buitenkomen van de tunnel gaat het nog een hele tijd omhoog. Oppassen dat je je zo vroeg niet vergaloppeert… Ook de passage door het centrum is fantastisch, zeker voor een Antwerpenaar!”

Wim Gysen is overigens niet de enige loper die op alle edities van de Antwerp 10 Miles van de partij was. Ook de 71-jarige Eddy Plehiers uit Borgerhout viert binnenkort een jubileum.

“Ongelooflijk hoe alles in de loop der jaren gegroeid is”, zegt Plehiers. “In 1986 stonden er een paar honderd deelnemers aan de start, nu zijn er dat voor alle wedstrijden samen 25.000! De Ten Miles is dan ook een echte klassieker, voor mij hét hoogtepunt van het jaar.”Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?