De 10 ultieme tips voor de 10 Miles!

Zondag is het zover: de 30ste DVV Antwerp 10 Miles & Marathon! Bekijk nog snel onze 10 ultieme tips om er een geslaagd loopfeest van te maken!

1. Bezoek de RS Lab Antwerp Runners Expo!
Breng komend weekend zéker een bezoek aan de RS Lab Antwerp Runners Expo in de tent op Linkeroever (Frederik Van Eedenplein)! Je kan er niet alleen je deelnemerspakket afhalen met je bevestigingsmail, last-minute beslissers kunnen zich er ook nog inschrijven én je kan er de gespecialiseerde loopbeurs bezoeken met alle grote sportmerken en heel wat interessante koopjes. De beurs is geopend op vrijdag (11u-20u), zaterdag (10u-17u) en zondag (vanaf 7u30). Tip: vermijd de grote drukte op vrijdag tussen 15u en 16u, en vooral op zondagmiddag!

Meer info

2. Download de app!
De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon heeft voor het eerst een officiële app, die je gratis kan downloaden in de Google Play en Apple App Store. Met de app heb je alle praktische info bij de hand en je kan mooie prijzen winnen met de quiz en #runfie-wedstrijd. De app wordt deze week nog uitgebreid met een interactieve kaart van de start en finish zone, parcoursen en de volledige mobiliteitsinfo. Bovendien komt er dan een directe link naar de Lopers van Antwerpen, het GVA-platform waar supporters op de hoogte worden gehouden van de positie van hun loper op het 10 Miles-parcours.

Meer info over de app

3. Weet waar je loopt!
Een beetje parcourskennis kan nooit kwaad! Zo is het voor de 10 Miles-lopers bijvoorbeeld interessant om weten dat ze dit jaar door de andere koker van de Kennedytunnel zullen lopen, en dat ze het best nog wat energie opsparen voor de klim uit de Waaslandtunnel net voor de meet. Deelnemers aan de marathon kunnen dan weer bekijken door welke districten ze zullen lopen vooraleer ze de meet overschrijden op de Grote Markt. Alle parcoursinfo vind je op de officiële website!

Parcoursinfo

4. Supporter voor je favoriete loper!
Loop je zelf niet mee? Kom dan supporteren voor je favoriete loper! Via De Lopers van Antwerpen kan je hen op voorhand aanmoedigen en tijdens de wedstrijd word je op de hoogte gehouden van hun positie. Je bent natuurlijk ook welkom om te supporteren langs het parcours! Ook voor de toeschouwers is er namelijk heel wat animatie voorzien.

De Lopers van Antwerpen
Overzicht animatiepunten

5. Kom met het openbaar vervoer!
Zowel voor deelnemers als supporters is het belangrijk om op een vlotte manier aan de start en op het parcours te geraken. Kom zondag dus zeker goed op tijd, maak er een dagje uit van en bereid je reisroute goed voor! Het openbaar vervoer is uiteraard een absolute aanrader. Met de officiële routeplanner kan je een gepersonaliseerd traject uitstippelen op basis van waar je vandaan komt.

Mobiliteitsinfo

6. Hou rekening met het weer!
Het weer wordt zondag een belangrijke factor. Met een graad of 15 zijn de voorspellingen momenteel alvast erg gunstig voor een goede loopprestatie. Als er nog regen voorspeld wordt, neem je best een regenjasje mee in afwachting van het startschot van jouw wedstrijd of wave. Tip: heel wat lopers gebruiken een opengeknipte vuilniszak als regenjas. Vlak voor het startschot kan je die makkelijk deponeren in een van de aanwezige vuilnisbakken.

7. Laat running.be jouw tempo bepalen!
Wil jij een bepaalde tijd halen op de DVV Antwerp 10 Miles of de DVV Antwerp Marathon? Dan kan je meelopen met het running.be pacerteam, te herkennen aan hun opvallende running.be shirts en de gekende ballonnen met daarop de doeltijd. Daarnaast voorziet running.be voor elke deelnemer ook een polsbandje met daarop de tussentijden per kilometer die je moet lopen om je gewenste eindtijd te halen. Een handig geheugensteuntje voor tijdens de wedstrijd, dat je simpelweg rond je pols draagt! Deze bandjes zijn gratis af te halen op vrijdag, zaterdag én zondag aan de running.be stand op de RS Lab Antwerp Runners Expo.

Meer info over het running.be pacerteam

8. Drink voldoende!
Nog een gouden raad: drink voldoende, niet alleen tijdens het lopen, maar ook de uren en dagen voor de wedstrijd! Aan de finish van de 5 km en de 10 Miles is er een eindbevoorrading voorzien met AA Drink Hydration en een Meli honingkoek. Op het 10 Miles-parcours zijn er onderweg ook nog eens 3 bevoorradingsposten met AA Drink Sportwater. De marathon heeft uiteraard een nog uitgebreidere bevoorrading, met onder andere AA Drink Sportwater (ongeveer elke 2,5 km), AA Drink Iso-Lemon (om de 5 km) en geregeld abrikozen, bananen of AA Drink Energy gels. Na de 42,195 km krijgen ze nog een fles AA Drink Sportwater, een fles AA Drink Hydration en een peper/honingkoek. Marathonlopers krijgen ook de mogelijkheid om persoonlijke dranken op de bevoorradingsposten te laten deponeren.

Meer info over de bevoorradingen

9. Geniet na van je prestatie!

Nagenieten van het loopfeest van het jaar kan vanaf zondagavond met een verslag, foto’s en video op running.be. De volledige uitslagen vind je op maandag 27 april exclusief terug in de resultatenbijlage van Gazet van Antwerpen en vanaf dinsdagmiddag 28 april op de officiele eventwebsite.

10. Blijf lopen!

Profiteer van je opgebouwde loopconditie en plan alvast je volgende doel. Zo is er op korte termijn bijvoorbeeld de Knokke 10K (1 mei), Dwars door Brugge (10 mei), Abdijentocht (14 mei), Stadsloop De Gentenaar (17 mei), Fisherman’s Friend StrongmanRun (23 mei) en Kortrijk Loopt voor Think- Pink (25 mei). Wil je een stap vooruit zetten? Dan is een halve marathon het perfecte volgende doel na de 10 Miles! Een aanrader is de Belfius Brussels Half Marathon op 4 oktober, dan heb je nog ruim de tijd om je voor te bereiden op enkele kilometers meer. Bereid je voor op deze afstand of dit specifieke evenement met de trainingsschema’s van MyEnergyLab!

Belfius Brussels Half Marathon
MyEnergyLab

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?