De 10 Miles als schoolexamen

Voor de studenten van de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding van de Artesis Hogeschool krijgt de DVV Antwerp 10 Miles aanstaande zondag een extra dimensie. Ze krijgen immers punten op hun tijd.

In feite mogen de studenten kiezen: ofwel lopen ze hun jaarlijkse lange afstandsproef rond het Galgenweel op Linkeroever, ofwel doen ze in hun vrije tijd mee aan de DVV Antwerp 10 Miles. Door de limieten van de eerste optie iets hoger te leggen dan die bij de 10 Miles is de keuze voor de meeste studenten echter gauw gemaakt.

“We doen dit al vijf jaar zo”, zegt Jef Persoons, sportcoördinator van de Artesis Hogeschool, in Het Nieuwsblad. “Door de populariteit van de 10 Miles heb ik die als alternatief opgenomen in het atletiekluik van de opleiding. Maar omdat we de studenten niet kunnen verplichten om in een weekend deel te nemen, liggen de tijden die ze zondag moeten lopen iets lager. Voor 1u30 krijgen ze een 20 op 20.”

In totaal staan 335 studenten en personeelsleden van de school zondag aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles, de ASICS Ladies Run, de DVV Short Run en de DVV Antwerp Marathon. Ze krijgen hun inschrijvingsgeld door de school teruggestort.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.