De 10 geboden voor de Start 2 Runner

Een nieuw jaar betekent traditiegetrouw voor veel mensen ook: Start 2 Run. Voor die doelgroep maakten wij 10 geboden. Hieronder vind je er alvast 2.

Gij zult tijdig rusten

Je wordt geen betere loper door elke dag te trainen. Door rustdagen in te lassen, geef je je spieren de kans om voldoende te herstellen en zich voor een nieuwe training te prepareren. Als je je training met uitgeruste spieren begint, is de kwaliteit van je sessie hoger. Zeker beginners rusten het best de dag na een loopje. Wie te veel traint, vergroot de kans op overbelastingsblessures. Daardoor vergroot de kans dan weer dat je goesting om te lopen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Hou je tijdens je trainingen ook aan het vooropgestelde doel. Ook al heb je uiterst goede benen: loop geen 40 minuten als er een loopje van een halfuur op het programma staat.

Gij zult niet als een pijl uit een boog vertrekken

Veel beginnende lopers gaan er als een speer vandoor. “Want als ik thuiskom, moet ik doodop zijn. Anders heb ik niet goed getraind.” Foute denkwijze. Het komt er in eerste instantie op aan basisconditie te kweken. Dat doe je door traag te lopen. Een gemakkelijk middeltje om te weten of je te snel loopt, is de babbeltest. Kan je niet meer comfortabel praten met je loopmaatje? Dan gaat het te snel. Start 2 Runners doen er in het begin ook goed aan om lopen en wandelen af te wisselen.

De andere geboden voor de Start 2 Runner lees je in ons januarinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?