Dave Bruylandts heeft loopmicrobe te pakken

Een opvallende naam in het Kempense stratenloopcircuit is die van Dave Bruylandts. De ex-profrenner won onlags zijn eerste wedstrijd over 15 km en heeft zijn pijlen gericht op de marathon.

Dave Bruylandts: ‘Fietsen is een aanrader voor alle afstandslopers’.
De inmiddels bijna 35-jarige Bruylandts reed na zijn profcarrière in 2007 nog een seizoen bij de elites zonder contract. Daarna ruilde hij de klikpedaalschoenen in voor loopsloffen.

De voorbije drie jaar dook hij geregeld op in de regionale stratenlopen van de Antwerpse Kempen. Na enkele ereplaatsen (tweede op de 12 km in Wechelderzande in 43:00 en op de halve marathon van Minderhout in 1u14:28, nvdr) was het in Dwars door Oud-Turnhout eindelijk raak. Hij won er de hoofdreeks over 15 km.

Bruylandts’ sterke punt is zijn uithoudingsvermogen. “Ik loop zo’n tachtig tot honderd kilometer per week en merk dat ik elk jaar progressie maak”, zegt hij in Het Nieuwsblad. 

Bruylandts fietst ook nog vaak, maar aan wedstrijden neemt hij niet meer deel. “Fietsen doe ik vooral om te herstellen van de vele inspanningen in het lopen en ter preventie van blessures. Het is zeker een aanrader voor alle afstandslopers.”

“Volgend seizoen of ten laatste binnen twee jaar wil ik starten in een marathon. Ik ben er bijna klaar voor”, besluit Bruylandts.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?