Datingtrend waarmee lopers komaf moeten maken: flexting!

Valentijn loert om de hoek. Tijd voor wat datingadvies op maat van lopers.

14 februari: Valentijn! Naar aanleiding van de dag van de liefde organiseren we dit jaar voor de tweede keer de themaloop ‘Loop met me mee in de week van 14/2’ (hier lees je er alles over). Wie van de gelegenheid gebruik wil maken om de (nieuwe) liefde van zijn leven te vinden, hebben we een beetje datingadvies.

Enfin, wij hebben dat niet, wel Shannon Smith van de Canadese datingwebsite Plenty of Fish. De relatiedeskundige zet enkele nieuwe, vervelende datingtrends op een rij. Eentje daarvan is ‘flexting’, volgens cijfers van de datingsite de vervelendste trend. 47 procent van de leden krijgt ermee te maken. Mannen maken zich er volgens die cijfers vaker schuldig aan dan vrouwen (63 procent tegenover 37 procent).  

Wat heeft dat met lopers te maken? Smith gebruikt ze om de trend uit te leggen: “Bij flexting promoten mensen zichzelf en zetten ze hun goede kanten zonder schroom in de verf, zelfs vooraleer je de persoon met wie je chat echt ontmoet. Als in: ‘Ik liep gisteren een halve marathon en redde een katje (ben ik niet geweldig?).'” Dat je vorig weekend een marathon in minder dan 3u liep, of een trail van 58 kilometer hebt afgewerkt, vermeld je in die eerste datingfase dus beter ook niet. Misschien heb je meer succes met deze 10 openingszinnen op maat van lopers.  

De andere vervelende trends hebben veel minder met lopen te maken, maar we geven ze wel graag mee …

Ghostbusting: iemand blijft je berichtjes sturen, hoewel je hem duidelijk negeert.
Cricketing: iemand wacht heel lang om te antwoorden.
Seredipidating: wanneer iemand dates steeds uitstelt in de hoop dat hij iemand tegenkomt bij wie het liefde op het eerste gezicht is.
Fauxbae’ing: iemand die zegt dat hij een relatie heeft, terwijl hij gewoon single is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?