Dankzij chocomousse en rijstpap naar Olympische Spelen

Chocomousse en rijstpap. Zeker dat eerste product valt niet meteen onder de noemer 'gezonde sportvoeding'. En toch zullen die lekkernijen Renée Eykens helpen om haar olympische droom te boosten.

Voor alle duidelijkheid: Eykens is niet van plan zichzelf op een experimenteel dieet van chocomousse en rijstpap te zetten. De Belgische kampioene op de 800 meter gaat de zelfgemaakte dessertjes deur-aan-deur verkopen in de omgeving van haar woonplaats Kapellen.

Topsport kost geld en de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio zijn haar droom. Vorig jaar verloor de 24-jarige Kapelse haar contract van profatleet. Een extra zakcentje is dus welkom, ook al geniet ze nog de steun van haar atletiekclub, van de stad Antwerpen, van de atletiekbond en van een sponsor.

“Maar het is niet zo dat ik gewoon een beetje moet lopen”, legt Eykens uit in Het Nieuwsblad. “Er komt meer bij kijken dan dat. Het is de optelsom van kinesist- en dokterskosten, opvolging, begeleiding, screenings, testen, voedingssupplementen, materiaal aankopen voor de thuisgym, …”

“Op welk bedrag we mikken? Als we een 200-tal stuks kunnen verkopen en we zo’n 400 euro winst maken, mogen we heel tevreden zijn. Daarna kan er nog een volgende actie komen.”

“Het is voor de mensen die steunen ook fijn om te doen. Stel dat ik de Olympische Spelen haal, dan weten al die mensen dat ze daar ook toe bijgedragen hebben. Ieder steuntje in de rug is welkom”, aldus de 24-jarige Eykens, die topsport met studies combineert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?