Dan toch buitenlanders op marathon Pyongyang

Er zullen op 12 april dan toch buitenlandse lopers kunnen deelnemen aan de marathon van Pyongyang. Noord-Korea besliste het startverbod, dat was ingesteld uit vrees voor ebola, op te heffen.

In het kader van een rist maatregelen om de kans op verspreiding van het ebolavirus tot een minimum te beperken, had Noord-Korea midden februari beslist geen buitenlanders toe te laten voor de marathon. De wedstrijdorganisatie deelde die boodschap mee aan de buitenlandse reisorganisatoren die de lopers naar Pyongyang zouden brengen.

Deze week besliste het communistische regime evenwel de grenzen weer open te zetten, behalve voor bezoekers uit West-Afrika (waar ebola woedt). Daardoor kunnen de zowat 450 buitenlanders die zich voor de marathon hadden ingeschreven, naar Pyongyang afreizen.

Uit vrees voor verspreiding van ebola waren sinds oktober 2014 zeer strenge voorwaarden van kracht om Noord-Korea binnen te komen. Zo werden alle buitenlandse toeristen geweerd en werden zij die wel welkom waren, zoals zakenmannen en diplomaten, eerst 21 dagen in quarantaine geplaatst.

Noord-Korea kende sinds het uitbreken van de ebola-epidemie overigens nog maar één positief geval op zijn grondgebied.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?