Dagelijkse stratenloop tegen verhuis jogging

De verhuis van de jaarmarktjogging van Mortsel-dorp naar het Stadsplein is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Raadslid Walter Duré organiseert tot en met 19 september uit protest elke avond een eigen stratenloop door de wijk.

De Mortselse meerderheid besliste vorig jaar om de jaarmarktjogging van Mortsel-dorp te verhuizen naar het Stadsplein onder de naam ‘Mortsel Loopt’. Dit tot ongenoegen van de partij Groen!, dat het een slecht idee vindt om de jaarmarkt en de jogging zo uit elkaar te trekken. Uit protest organiseert raadslid Walter Duré nog tot en met 19 september, de avond voor de jaarmarkt, elke dag een jogging door Mortsel-dorp om de gedachte aan de loop levendig te houden.

“We doen het parcours van de eigenlijke jaarmarktloop twee keer, goed voor 4 kilometer”, zegt Duré in Het Laatste Nieuws. “Het vertrek is telkens om 18 uur aan het Lepelhof. Iedereen is welkom om mee te lopen. Ik hoop dat dit van een klein groepje uitgroeit tot een grote bende die op 19 september door de straten zal lopen.?

Duré hoopt dat in 2015 de jaarmarktjogging terug in Mortsel-dorp doorgaat. “Ik laat eerst nog de volgende editie van Mortsel-Loopt doorgaan. Dan kan het stadsbestuur een evaluatie opmaken zodat ik in de gemeenteraad van oktober de vraag kan stellen om terug te keren naar Mortsel-dorp.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?