Daan Hugaert: ‘Ik loop niet tegen mezelf, maar voor mezelf’

Daan Hugaert, u wellicht beter bekend als 'Romain van Deun' in de Vlaamse succesreeks Witse, loopt binnen veertien dagen de marathon van Antwerpen. De acteur traint drie keer per week om zich voor te bereiden.

Hugaert kreeg de smaak vorig jaar te pakken, toen hij zich inschreef voor ‘Factor 100’, een project dat werd opgezet om onsportieve Vlamingen uit hun luie zetel te lokken. De acteur is sindsdien nooit meer echt gestopt met lopen.

In het blog dat hij schrijft voor Het Nieuwsblad blikt Hugaert vooruit op de marathon van Antwerpen, die binnen twee weken van start gaat. “Ik train nu al een hele tijd drie keer per week. Een tijdsinvestering die voor de meesten van ons een haalbaare kaart is. Er is een training van ongeveer één uur en twintig minuten, waarbij ik af en toe van tempo moet wisselen”, schrijft de acteur.

“De tweede training is een recuperatietraining van 45 minuten, of één rondje Watersportbaan. De derde training is de lange afstandstraining, aan een niet te snel tempo, dat wekelijks qua kilometeraantal langer wordt. Zo liep ik gisteren voor het eerst 35 kilometer.”

Daan Hugaert traint stevig, maar hij koestert niet de brandende ambitie om records te breken. “Ik probeer niet onder de vier uur te geraken. Ik loop niet tegen anderen. Ik loop ook niet tegen mezelf, maar voor mijzelf”, besluit Hugaert.

De Antwerp 10 Miles en Marathon 2010 vinden plaats op zondag 25 april 2010.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?