Crommen en Soccol triomferen in 10 km van Brussel

Onder een stralende lentezon hebben Piet Crommen en Manuela Soccol de 10 km van Brussel gewonnen. Met start en finish op de piste van het Koning Boudewijnstadion was het niet alleen voor hen, maar voor alle deelnemers een onvergetelijke loopervaring!

Manuela Soccol heeft al heel wat topmomenten beleefd in haar carrière. Vorig jaar vertegenwoordigde ze België op de olympische marathon in Rio de Janeiro en ze is de winnares van de jongste twee edities van de 20 km van Brussel. Maar ook de 10 km van Brussel wou ze graag op haar palmares zetten en dat is wat ze zondag gedaan heeft.

Op de piste van het Koning Boudewijnstadion finishte Soccol in 36 minuten en 14 seconden. Daarmee had de Genkse meer dan twee en een halve minuut voorsprong op Dorien Peeters (38:53). Juliet Champion (39:24) mocht als derde mee op het podium. Bij de mannen won Piet Crommen in 34:22. Hij werd op het podium geflankeerd door Joshua Salsby (34:54) en Thomas De Montlivault (35:00).

Een 10 km mogen beëindigen op het tartan van het Koning Boudewijnstadion is altijd speciaal. De 10.000 meter is het topnummer van de AG Memorial van Damme. Van de snelste 50 tijden ooit op de 10 km werden er 24 (!) in Brussel gelopen. Bovendien werd het startschot gegeven door Cédric Van Branteghem, de kersverse meeting director van de AG Memorial Van Damme, die dit jaar op 1 september zal plaatsvinden.

Wie de 10 km net iets te hoog gegrepen vond of wie nu eenmaal van kortere/snellere wedstrijden houdt, kon ook kiezen voor de 5 km. Dat deden ruim 300 lopers, terwijl er 1800 voor de 10 km kozen. Sebastien Mahia (17:23) en Inga Van Den Bossche (19:05) waren de winnaars van die 5 km.

Maar 5 of 10 km, ‘snel’ of ‘langzaam’,… iedereen werd tijdens zijn of haar looptocht over de Heizelvlakte (Park van Laken, Jan Sobieski- en Ossegempark,…) even hard aangemoedigd. In het Koning Boudewijnstadion konden de supporters – net zoals tijdens de AG Memorial Van Damme – op een groot scherm iedereen over de meet zien komen.

Alle finishers kregen vervolgens een medaille overhandigd door de Smurfen, de mascottes van de AG Memorial Van Damme. Proficat iedereen, goed gesmurft!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?