Crisis doet sneller lopen

Volgens The Wallstreet Journal is er een opmerkelijk verband tussen hardlopen en de kredietcrisis. De krant constateert dat de crisis snellere tijden oplevert op de marathon.

The Wallstreet Journal deed een steekproef op basis van de gegevens van de uitslagenwebsite Athlinks.com. Daaruit blijkt dat de gemiddelde marathontijden in bijna elke leeftijdscategorie omlaag zijn gegaan.

De krant haalt als voorbeeld Ray Gobis aan. De 47-jarige Amerikaan werd vorig jaar ontslagen, ging meer trainen omdat hij meer vrije tijd had en verbeterde zijn persoonlijk record tijdens de marathon van Boston. Maar de krant constateert dat ook de topatleten sneller voor een loopcarrière kiezen nu de arbeidsmarkt er somber uitziet.

The Wallstreet Journal constateert ook een toename in het aantal deelnemers. Dit jaar deden maar liefst 5,1% meer lopers mee aan wedstrijden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

“Meer deelnemers betekent normaal gezien meer beginners en dus langzamere tijden. Het is dus des te opmerkelijker dat de gemiddelde tijden toch gedaald zijn”, concludeert de krant.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?