Crêtes de Spa verwacht zomerse recordeditie

Het kan verkeren: vorig jaar werd de Decathlon Crêtes de Spa afgewerkt op een sneeuwtapijt, nu zaterdag belooft het een zomerse editie te worden. Een recordaantal deelnemers zal van de partij zijn.

Na twee edities in de mist, en vorig jaar zelfs een toepasselijk sneeuwtapijt op de skipistes, belooft de 37ste Decathlon Crêtes de Spa een ‘mooi weer’-editie te worden. Er worden dan ook opnieuw meer dan 3.000 deelnemers verwacht.

De meeste van hen treden aan op de klassieker, de Crêtes de Spa 21 km. Deze wedstrijd, met momenteel 1.800 voorinschrijvingen, mag zich niet alleen een van de zwaarste, maar zeker ook de mooiste halve marathon van het land noemen. Met 600 hoogtemeters de ideale voorbereiding op een voorjaarsmarathon!

De Decathlon Trail 55 km is met 600 deelnemers helemaal volzet. Voorts zijn er ook nog de Jogging 8 km (200 voorinschrijvingen) en de Chiquita Kids Run 1 & 3 km, waarvoor het – net als de Crêtes de Spa 21 km – nog mogelijk is om ter plekke in te schrijven. Dat kan vanaf 9u in het sportcentrum van la Fraineuse (Avenue Amédée Hesse, 4900 Spa).

Lopers die graag goed uitgerust aan de start komen, hebben de mogelijkheid om in de buurt van de eventsite te logeren en er zelfs een heel weekendje Ardennen aan vast te knopen. Op de officiële website van de Decathlon Crêtes de Spa vind je enkele suggesties. Na de wedstrijd krijg je bij de beroemde Thermes de Spa trouwens korting op vertoon van je borstnummer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?